Πλατεία Εξαρχείων

Κέντρο συνάντησης η πολύμορφη πλατεία με το άγαλμα των μικρών ερώτων, πάντα ανατρεπτική, με ιστορικά κτίρια, πολλές αναμνήσεις και πολυτάραχη διαδρομή, εξακολουθεί να παραμένει το πιο γνωστό σημείο των Εξαρχείων.

Η καρδία της γειτονιάς, της διασκέδασης, της φαντασίας και της ανατροπής. Η πλατεία, που πραγματικά έχει ζήσει όλες τις διαφορετικές μορφές των Εξαρχείων, που υπομονετικά έχει απορροφήσει όλα τα χτυπήματα που έχει δεχθεί, κρατάει ψηλά την κουλτούρα των Εξαρχείων.
Δείχνοντας σημάδια ζωντάνιας με το πράσινο που έχει, τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί, το μπασκετάκι , τα παιδιά στην παιδική χαρά, περιτριγυρισμένη από χώρους συνάντησης και διασκέδασης, γεμάτη παρέες με νέο κόσμο, η πλατεία μας αρέσει. Μας αρέσει πολύ και αυτό φαίνεται από την προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους των Εξαρχείων για την φροντίδα και ανάπλαση της τα τελευταία χρόνια.

Photos

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Κτίριο - σύμβολο των Εξαρχείων. Η ποικιλομορφία των Εξαρχείων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής και αυτό το συναντάμε ακόμη και πολεοδομικά. Πολλά κτίρια μπορούν να αναφερθούν για την ιστορική ή...

PLACES

Το πάρκινγκ τους, Πάρκο Μας

PLACES

O παραμελημένος πνεύμονας των Εξαρχείων

PLACES

Newsletter