Το υποβρύχιο θρίλερ " The Abyss", του Τζειμς Κάμερον, έρχεται την Παρασκευή στην αίθουσα της Ααβόρας

Mια από τις ταινίες που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου για τη δυσκολία των γυρισμάτων της, και που οδήγησε σε πολλά αρνητικά σχόλια των πρωταγωνιστών μετά την ολοκλήρωσή της σχετικά με το σκηνοθετικό ταπεραμέντο του Κάμερον και τις βάναυσες συνθήκες του filming. Ταυτόχρονα, κέρδισε Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ και αποτελεί ένα στοίχημα του Κάμερον, τόσο σκηνοθετικό, όσο και τεχνικό. Γυρισμένη σε υποβρύχια locations, με το cast να διακόπτει τα γυρίσματα ανά μια ώρα, είναι σίγουρα ένα στοίχημα με την τεχνολογία της εποχής. Την Παρασκευή, στην Ααβόρα!

Γυρισμένη σχεδόν αποκλειστικά κάτω από τη θάλασσα, φημισμένη σήμερα για τα βάσανα που τράβηξαν οι ηθοποιοί αλλά και ολόκληρο το συνεργείο, η Άβυσσος, το πιο προσωπικό project του Τζέιμς Κάμερον είναι ίσως η μόνη ταινία του που δεν εκτιμήθηκε στην εποχή της όσο θα έπρεπε - ένα φιλμ εξαιρετικά φιλόδοξο, συναρπαστικό και ταυτόχρονα προσωπικό, που εντέλει ανανεώνει τη μυθολογία του Φανταστικού Κινηματογράφου και προβάλλεται, σε extended version, από το Midnight Express και την PCAI αυτή την Παρασκευή.

Δείτε ακόμη:
O κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης

Εικόνα
The abyss

 

Σύνοψη
Ο Μπαvτ, επιστάτης τωv υπoβρύχιωv εγκαταστάσεωv "Ντίπκoρ", μιας πoλυεθvικής εταιρίας άvτλησης πετρελαίoυ αναλαμβάνει μια επικίvδυvη απoστoλή: τη διάσωση τoυ αμερικαvικoύ υπoβρυχίoυ Μovτάvα, τo oπoίo ακιvητoπoιήθηκε μυστηριωδώς σε βάθoς δύo χιλιάδωv πoδιώv. Ο Μπρίγκμαv δεv μπoρεί παρά vα υπακoύσει στις εvτoλές τωv αvωτέρωv τoυ και vα συvεργαστεί με τov επικεφαλής της απoστoλής διάσωσης, Υπoπλoίαρχo Κόφεϊ, αλλά και με τη Λίvτσεϊ, τη σύζυγο του με την οποία βρίσκεται σε διάσταση. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με τη μαύρη, σκoτειvή άβυσσo τωv βυθώv τoυ Ατλαvτικoύ και με τα φoβερά μυστήρια πoυ κρύβει.

Εικόνα

Tρέιλερ

 
Cast & Crew
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Πρωταγωνιστούν: Εντ Χάρις, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Μάικλ Μπιν
Διάρκεια: 160' 

//


Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, μετά τα μεσάνυχτα στις 00.30

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter