Βραδιά ταινιών μικρού μήκους από όλον τον κόσμο, για την υπεράσπιση της Πλατείας Εξαρχείων

Η διαδρομή του Positively Different Short Film Festival διασταυρώθηκε με τον αγώνα για την ματαίωση των σχεδίων για κατασκευή σταθμού μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων και για τη διατήρησή της ως έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου μοιράζονται επιλεγμένες ταινίες για τα θέματα του δημόσιου χώρου και του εκτοπισμού.

Μία επιλογή ταινιών από όλον τον κόσμο, από το Positively Different Short Film Festival, για θέματα δημόσιου χώρου και εκτοπισμού, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης της πλατείας Εξαρχείων ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία.


Το κάλεσμα στην προβολή:

"Ο χρόνος και ο χώρος στις πόλεις μας στενεύει - συνέπεια ενός τρόπου ζωής που επιβάλλεται από λίγους και βιώνεται σαν μία αποξενωτική εμπειρία από τους υπόλοιπους.

Το Positively Different Short Film Festival αποτελεί ένα περιβάλλον και μια αφορμή έκφρασης απέναντι σε καταπιεστικές δομές με στόχο την αυτενέργεια και την υπεράσπιση της δημόσιας σφαίρας.

Η πλατεία Εξαρχείων σήμερα, εκτός της συμβολικής διάστασης, αντανακλά την καθημερινή διεκδίκηση της κοινότητας για ποιοτικό χρόνο και χώρο. Και, ως τέτοια, πρέπει να υπερασπιστεί από όλους."

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Between the hill and the marsh (19'), Ισπανία
Bladgoud (26'), Ολλανδία
Suicide Candidates (18'), Μαρόκο
At the schoolyard (10'), Ελλάδα
Reonghee (15'), Δημοκρατία της Κορέας

με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους


Δείτε ακόμα:
- Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων: κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής έχουν διαφορετική άποψη

Εικόνα
plateia_exarchiwn_syneleusi_positively_different_inexarchiagr


//

Που
Πλατεία Εξαρχείων

Πότε
Παρασκευή 23 Ιουλίου
Στις 21.00

Είσοδος ελεύθερη

*Το fb κάλεσμα στις προβολές και η σελίδα της πρωτοβουλίας

Εικόνα
plateia_exarchiwn_syneleusi_positively_different_film_fest_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter