"Το τρένο της μεγάλης φυγής", μια σημαντική ταινία των 80's, σε μία προβολή στην Ααβόρα

Θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ταινίες δράσης της δεκαετίας του '80 και βασίστηκε σε σενάριο του Ακίρα Κουροσάβα. Το τρένο της Μεγάλης Φυγής αποτελεί μια συγκλονιστική περιπέτεια σχετικά με το ζήλο δυο κρατουμένων για την ελευθερία και μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγουν από τα δεσμά, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή με τρόπο αναπάντεχο. Τζόν Βόιτ και Έρικ Ρόμπερτς σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι, σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση και ... χτυποκάρδι!

Το 1985 οι Menahem Golan και Yoram Globus της Cannon Films έδωσαν στον Αντρέι Κοντσαλόφσκι "λευκή επιταγή" με μία μονάχα προϋπόθεση: Να τους παραδώσει μια περιπέτεια δυνατών συγκινήσεων. Ο Κοντσαλόφσκι είχε εγκαταλείψει την ιδέα μέχρι που έπεσε πάνω σε ένα σενάριο του Ακίρα Κουροσάβα. Το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό φιλμ, μια από τις σπουδαιότερες ταινίες των 80s, που προβάλεται για μία μεταμεσονύχτια προβολή στην ΑΑΒΟΡΑ, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, από το Midnight Express. Προλογίζει ο Σπύρος Δερβενιώτης!

Ενας σαδιστής δεσμοφύλακας δεν μπορεί να τους κάνει να λυγίσουν. Ενα κελί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας δεν μπορεί να τους κρατήσει. Ομως, η επιτυχημένη απόδρασή τους από τη φυλακή μπορεί να τους στοιχίσει τη ζωή. Πάνω στο «Τρένο της μεγάλης φυγής», δυο απελπισμένοι κατάδικοι και μια αθώα γυναίκα έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους, καθώς τους καταδιώκει ένας δεσμοφύλακας, ο απάνθρωπος διευθυντής της φυλακής, από την οποία απέδρασαν και που το μίσος του εναντίον τους του έχει γίνει έμμονη ιδέα. Τα αισθήματά τους μεταβάλλονται σε κάθε απότομη στροφή του τρένου, που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε τούνελ μοιάζει με διάδρομο για τη λησμονιά. Και η τελευταία στροφή είναι η σημαντική: Αυτή που θα κρίνει, αν θα κατακτήσουν την ελευθερία ή θα παραμείνουν καταδικασμένοι για όλη τους τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο fb event.   


Δείτε ακόμη:
O κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης

Εικόνα


Σύνοψη
O Όσκαρ "Μάνι" Μάνχάιμ, κατάδικος των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αλάσκας, μαζί με το συγκρατούμενό του Μπακ μακΓκι, οργανώνουν ένα σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές. Είναι η τρίτη προσπάθεια του Μάνι να αποδράσει. Το δίδυμο των φυλακισμένων καταλήγει σε ένα τρένο που καταλήγει ακυβέρνητο μετά από ένα απρόβλεπτο συμβάν: οι δυο τος θα δώσουν μάχη τόσο για να κρατηθούν ζωντανοί, όσο και για να μην ξαναπέσουν στα χέρια των δεσμοφυλάκων, χάνοντας ίσως την τελευταία τους ευκαιρία για την ελευθερία. 

Tρέιλερ

 
Cast & Crew
Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι
Σενάριο: Τζόρτζιε Μιλίσεβιτς, Πολ Ζίντελ, Έντουαρντ Μπάνκερ
Βασισμένο σε ένα σενάριο του Ακίρα Κουροσάβα
Πρωταγωνιστούν: Γιον Βόιτ, Ερικ Ρόμπερτς, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, Κένεθ Μακ Μίλαν
Διάρκεια: 110 

//


Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, μετά τα μεσάνυχτα στις 00.30

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter