Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια - Οι προβολές του Σεπτεμβρίου

Οι προβολές χωρίς εισιτήριο στο ωραίο diy σινεμαδάκι του πάρκου συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη! Κάθε Τετάρτη επιλεγμένες ταινίες, άλλες παλαιότερες και άλλες πιο σύγχρονες, με κάθε μια από αυτές να παρουσιάζει κάτι ενδιαφέρον. Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα με περιγραφές και ημέρες προβολών.

Το ελεύθερο πάρκο της γειτονιάς που αρνείται να συμφιλιωθεί με την απρόσωπη αρχιτεκτονική της μεγαλούπολης και την κοινωνική σιωπή! Ένα ταινιάκι την εβδομάδα με επιλεγμένες, καλές ταινίες από όλο τον κόσμο στο υπαίθριο σινεμά του χώρου.

Οι καλοκαιρινές προβολές στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της Ναυαρίνου ξεκίνησαν τον Ιούνιο, μας έκαναν παρέα τα ζεστά βράδια του Αυγούστου και συνεχίζουν κανονικά μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου! Εμείς λοιπόν, για μια ακόμη φορά, μαζεύουμε τις ταινίες του Σεπτεμβρίου και σας τις παρουσιάζουμε με ένα ποστ, για να διαλέξετε ποιές από τις Τετάρτες θα αράξετε στο πάρκο για ταινία και κρύο μπυράκι από το μπαρ του πάρκου.

//

Οι ταινίες του Σεπτέμβρη στο πάρκο Ναυαρίνου:


Ο Εγωιστής Γίγαντας (2013)

Εικόνα
Ο Εγωιστής Γίγαντας (2013) - Προβολή ταινίας στο Πάρκο Ναυαρίνου

Ημέρα προβολής: 11 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο.

“Ο Εγωιστής Γίγαντας” είναι μία ανθρώπινη ταινία που ακολουθεί την ιστορία των δύο μικρών αγοριών στη Βρετανία του σήμερα, σε μια σύγχρονη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Oscar Wilde.

Δείτε το trailer και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, στο link.


Δύο ημέρες, μία νύχτα (2014)

Εικόνα
Δύο ημέρες, μία νύχτα (2014) - Προβολή ταινίας στο Πάρκο Ναυαρίνου

Ημέρα προβολής: 14 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης. Έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και μία πολύ στενή διορία. Έχει μόλις ένα σαββατοκύριακο για να συναντήσει τους 16 συνάδελφους της και να τους ζητήσει να απαρνηθούν το μπόνους στο μισθό τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη. Μόνη βοήθεια, ο σύζυγος της.


Μία βαθιά συγκινητική ταινία των αδερφών Νταρντέν που ασχολείται με την πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ευρώπη και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην εργασία.

Δείτε το trailer και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, στο link.



-----------

Δείτε ακόμη: 
Όλες οι προβολές στα σινεμά των Εξαρχείων

-----------


The Assailant (2009)

Εικόνα
The Assailant (2009) - Προβολή χωρίς εισιτήριο στο Πάρκο Ναυαρίνου

Ημέρα προβολής: 21 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Η ταινία είναι ένα μελόδραμα εκδίκησης με τον ήρωα να παρουσιάζεται ως απελευθερωτής “των ανθρώπων από τους κακούς καταπιεστές τους”. Κατα τη διάρκεια της ταινίας βλέπουμε τον αγώνα των πρώην σκλάβων της Βραζιλίας να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και τη δίκαιη μεταχείριση από τους εργοδότες τους, οι οποίοι εξακολουθούν να τους κακομεταχειρίζονται χωρίς να τιμωρούνται.

Είναι 1924 και παρά το γεγονός ότι η δουλεία έχει τεθεί εκτός νόμου σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και 40 χρόνια οι πρώην σκλάβοι συνεχίζουν να ζούν κάτω από την καταπίεση των αφεντικών τους στις φυτείες ζάχαρης, όπως ζούσαν όταν ήρθαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Δείτε το trailer και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, στο link.


Η φωτογραφία (1986)

Εικόνα
Η φωτογραφία (1986) - Προβολή ταινίας στο Πάρκο Ναυαρίνου

Ημέρα προβολής: 28 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Στα χρόνια της δικτατορίας, ο Ηλίας υπηρετεί μια δύσκολη θητεία στο στρατό, χαρακτηρισμένος ως γιος κομουνιστή που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. Όταν απολύεται από το στρατό αποφασίζει να φύγει για το Παρίσι και να συναντήσει ένα μακρινό συγγενή της μητέρας του, τον Γεράσιμο. Με τη γνωριμία τους ο Ηλίας λέει ένα κατα λάθος ψέμα στον Γεράσιμο το οποίο συνεχίζει να το υπερασπίζεται για αρκετό καιρό ακόμα. Όταν μετά από τρία χρόνια θα επιστρέψουν οι δύο τους στην Ελλάδα, 
το ψέμα θα αποκαλυφθεί και ο Γεράσιμος θα σκοτώσει τον Ηλία.

Μια αλληγορική ιστορία με τη μορφή σύγχρονης τραγωδίας, γύρω από τις "παρεξηγήσεις" και τις απάτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από την οπτική του Ελληνοαφρικανού σκηνοθέτη Νίκου Παπατάκη.


Δείτε το trailer και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, στο link.

//

Και το αφισάκι με το πρόγραμμα προβολών από το Πάρκο!

Εικόνα
Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια - Οι προβολές του Σεπτεμβρίου

 

Εικόνα
Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια - Οι προβολές του Σεπτεμβρίου

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter