Tαξίδι στα 80's με τους Ghostbusters για μια βραδιά στην Ααβόρα / Μεταμεσονύκτια προβολή το Σάββατο 19/1

Μια ταινία που έχει συνδεθεί με τα κυριακάτικα βράδια μας, ένα sci-fi του '84 που προτάθηκε για Όσκαρ ειδικών εφέ και μουσικής επένδυσης, με έντονες δόσεις τρέλας και κωμωδίας. Σε άριστη κόπια, θα μας ταξιδέψει πίσω πολλά χρόνια, στην εποχή που ο Πίτερ, ο Ρέι και ο Έγκον κηνυγούσαν φαντάσματα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Ετοιμαστείτε για μεγάλες δόσεις γέλιου και για μια ακόμη αξέχαστη βραδιά στην Ααβόρα και στο Midnight Express. Προλογίζει ο Φοίβος Δεληβοριάς!

"Όποιος ισχυρίζεται πως είδε αυτό το φιλμ στα 80s και δε θυμάται το τραγούδι λέει ψέμματα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ (καλύτερου τραγουδιού και ειδικών εφέ) ενώ η κεντρική ιδέα προέκυψε από ένα project του Άκροϊντ για τον ίδο αλλά και για τον Τζόν Μπελούσι. Μετά τον θάνατο όμως του Μπελούσι το σενάριο στο οποίο συνεργάστηκαν ο Ράμις και ο Άκροϊντ άλλαξε καθοριστικά. Αύτο που προέκυψε είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία που εγινε franchise ενώ κανείς δε θέλει να θυμάται το φριχτό ριμέικ.

Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε τις εκπληκτικές ατάκες του Μπιλ Μάρεϊ, να εκστασιαστούμε στη θέα της Σιγκούρνεϊ Γουίνερ (που ποτέ δεν έχει φιλμογραφηθεί πιο αισθησιακά - να τα λέμε κι αυτά), και φυσικά να τραγουδήσουμε το μεγάλο σουξέ. Για μια extra δόση 80s αναφορών, την ταινία θα προλογίσει ο μουσικός - και μέλος του Midnight Express - Φοίβος Δεληβοριάς. Σημειώστε πως το φιλμ προβάλεται από πλήρως αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια που βγάζει μάτια.

Προλογίζει ο Φοίβος Δεληβοριάς!

"

Aπό την περιγραφή του facebook event του Midnight Express. 

Δείτε ακόμη:
O ιστορικός κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης

Εικόνα

 



Σύνοψη
O Πίτερ, ο Ρέιμοντ και ο Έγκον είναι επιστήμονες που ερευνούν το μεταφυσικό στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Αφού τα κάνουν θάλασσα σε μια επιχείρηση για την ανεύρεση φαντασμάτων στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και χάνουν τη δουλειά τους, φτιάχνουν τους Ghostbusters μια εταιρία για την ανεύρεση και εξολόθρευση φαντασμάτων. Στήνουν την έδρα της επιχείρησής τους σε έναν εγκαταλελειμένο πυροσβεστικό σταθμό και αναπτύσσουν δικό τους, high- tech εξοπλισμό για να εξολοθρεύουν τα πνεύματα. 

Tρέιλερ

 
Cast & Crew
Σκηνοθεσία: Ίβαν Ράιτμαν
Παίζουν: Μπίλ Μάρεϊ, Ντάν Άκροϊντ, Χάρολντ Ράμις, Σιγκούρνεϊ Γουιβερ, Ρικ Μοράνις
Δίαρκεια:105' 

//


Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Σάββατο 19 Iανουαρίου, μετά τα μεσάνυχτα στις 00.30
Ghostbusters (1984) 

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter