Peace VS Piece: Προβολή του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε το 2018 στη Χεβρώνα

Το Στέκι Μεταναστών φιλοξενεί την προβολή του ντοκιμαντέρ "Peace vs Piece. Mέρος Ι: Η αντίσταση των Παλαιστίνιων γυναικών στη Χεβρώνα". Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Αλεξία Τσούνη.

Το ντοκιμαντέρ "Peace vs Piece" δημιουργήθηκε μετά τις δύο αποστολές του Μωβ στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ το 2018, με αφορμή την τραγική επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα (τη Μεγάλη Καταστροφή για τους Παλαιστίνιους το 1948). Το Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα / Diktyo μας καλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ και μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε αλλά και να απευθύνουμε ερωτήσεις στη δημιουργό του Αλεξία Τσούνη.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας "Peace vs Piece" είναι γυρισμένο στη Χεβρώνα και παρουσιάζει την σκληρή καθημερινότητα των Παλαιστινίων στην κατακερματισμένη αυτή ιστορική πόλη, με τη νεκρή ζώνη στην καρδιά της πόλης και με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς που συνεχώς επεκτείνονται υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού κατοχής. Η ταινία παρουσιάζει παράλληλα την αντίσταση των Παλαιστινίων στην κατοχή, και ειδικά τον αγώνα των γυναικών, που έχουν να αντιμετωπίσουν και την πατριαρχία, μέσα από τη δράση των οργανώσεων Youth Against Settlements και Roles for Social Change Association-ADWAR.

Η Αλεξία Τσούνη ασχολείται ενεργά με πρωτοβουλίες, κινήματα και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειδικότερα για το φεμινισμό, την ειρήνη και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.
 Το 2018, ταξίδεψε στην Παλαιστίνη και συμμετείχε σε δράσεις της φεμινιστικής κολλεκτίβας Το Μωβ (του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος), ως ακτιβίστρια. Στο ταξίδι αυτό και σε συνεργασία με τον φωτογράφο Γιώργο Γιαννόπουλο, δημιουργήθηκε η τριλογία "Peace VS Piece".

//

"Τώρα ζω στη Χεβρώνα στη ζώνη Η2 υπό τον έλεγχο της Ισραηλινής κυβέρνησης. Είμαστε πρόσφυγες από το 1948 από την περιοχή Αζούρ. Δεν είναι μακριά από την Χεβρώνα αλλά απαγορεύεται να πάμε στο χωριό μας. Έχω δει μόνο φωτογραφία από τον παππού μου όταν ήταν εκεί μπροστά από το σπίτι του. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρεις ότι είσαι πρόσφυγας και έχεις γη στα εδάφη του 1948 και δεν μπορείς να πας εκεί. Με πληγώνει πραγματικά, κι έτσι θέλω αλήθεια ή θα ήθελα αλήθεια να πάω να δω το χωριό μου. Ίσως μπορώ να νιώσω ελεύθερη στην περιοχή αυτή..."

Sundus Azza 
Παλαιστίνια ακτιβίστρια στην οργάνωση Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς (Youth Against Settlements) στη Χεβρώνα, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη.

//  

*H αφίσα της προβολής και το fb κάλεσμα

 

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 


Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter