Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Expess με το φιλμ Badlands σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

Το αριστούργημα του Τέρενς Μάλικ, Badlands, σε αποκατεστημένη κόπια 2Κ, έρχεται σε μεταμεσονύκτια προβολή από το Midnight Express, αποκλειστικά στη Ριβιέρα.

 
Το Badlands (1973), η βίαιη και ταυτόχρονα γλυκιά δραματική περιπέτεια, 
σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Τέρενς Μάλικ, με τον Μάρτιν Σιν και τη Σίσι Σπέισεκ, έρχεται σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα.

Η ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία η οποία συνέβη στην Αμερική το 1959, περιγράφει μία καταδίωξη δύο φυγάδων, ενός "καταραμένου" ζευγαριού στα τοπία της Νότιας Ντακότα και της Μοντάνα και θυμίζει λίγο τους έτερους κυνηγημένους Μπόνι και Κλάιντ.

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Luben) θα παρουσιάσει το φιλμ στην προβολή που διοργανώνει η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express. 

Σημείωμα από τη σελίδα της λέσχης:

"...Μια λυρική, ποιητική περιπλάνηση όπου ξεδιπλώνεται για πρώτη φορά (η ταινία είναι γυρισμένη το 1973) η ανθρωπιστική ματιά του σπουδαίου Τέρενς Μάλικ. Μια σπουδαία ταινία που προβάλλεται μετά από δεκαετίες σε αθηναϊκή αίθουσα".

Τρέιλερ


Σύνοψη
Το 1959, σε μια πόλη της Νότιας Ντακότα, ένας απροσάρμοστος νεαρός 25χρονος σκουπιδιάρης, ο Κιτ Κάρουδερς, τον οποίο υποδύεται ο Μάρτιν Σιν, θεωρεί τον εαυτό του ένα είδος επαναστάτη χωρίς αιτία όπως το ίνδαλμά του, ο Τζέιμς Ντιν. Αυτός συνάπτει ερωτικό δεσμό με μία 14χρονη κοπέλα, την Χόλι Σάρτζις την οποία υποδύεται η Σίσι Σπέισεκ. Μια μέρα, όταν ο πατέρας της νεαρής, τον οποίο υποδύεται ο Γουόρεν Όουτς, επιχειρεί να τους χωρίσει, ο Κιτ τον σκοτώνει και φεύγει μαζί με την ερωμένη του στα Badlands της Μοντάνα. Θα ακολουθήσουν μια εφιαλτική περιπλάνηση, στη διάρκεια της οποίας το "καταραμένο" ζευγάρι θα σκοτώσει σχεδόν χωρίς αιτία άλλους εννιά ανθρώπους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Τέρενς Μάλικ
Ηθαποιοί: Μάρτιν Σιν, Σίσι Σπέισικ, Ουόρεν Όουτς

Εικόνα
badlands_film_riviera_midnight__inexarchiagr

 

//

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
27 Ιουνίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή, 01.00 

Ταινία
Badlands (1973)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα
badlands_film_riviera_midnight_inexarchiagr


Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter