Επετειακή μεταμεσονύκτια προβολή του "Εξκάλιμπερ" (1981) στη Ριβιέρα

Το Midnight Express παρουσιάζει την ταινία Εξκάλιμπερ (Excalibur), γιορτάζοντας την επέτειο 40 ετών από την πρώτη προβολή της, στη Ριβιέρα των Εξαρχείων.

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express παρουσιάζει τη βίαιη και ερωτική ταινία Εξκάλιμπερ (Excalibur), σε μεταμεσονύχτια προβολή. Η καλύτερη κινηματογραφική έκδοση του διασημότερου βρετανικού μύθου, με τη μουσική του Τρέβορ Τζόουνς που υπογράφει το σάουντρακ, αλλά και συνθέσεις του Βάγκνερ και του Ορφ.


Το κάλεσμα του Midnight Express στην προβολή:

Η θρυλική ιστορία του βασιλιά Αρθούρου, η άνοδός του στον θρόνο της Αγγλίας, οι επικές μάχες ενάντια στους εκπροσώπους του Κακού, η αναζήτηση του Γκράαλ από τους γενναίους ιππότες του και ο ηρωικός θάνατός του στη μάχη μετά από την αναμέτρησή του με τον γιο του, Μόρντρεντ…

Μια από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές, που καταπιάνονται με τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης. Βασισμένος στη νουβέλα "Ο θάνατος του Αρθούρου" του Σερ Τόμας Μάλορι, ο Τζον Μπούρμαν αναπλάθει τον εκθαμβωτικό κόσμο του δημοφιλούς αγγλικού θρύλου μέσα από μια ποιητική σκοπιά, καθώς δανείζεται στοιχεία από τη θεατρική δραματουργία. Ένα φιλμ απολύτως θεαματικό και συνάμα "αληθινό".

Ονειρικά σκηνικά, εντυπωσιακές οι στολές των σιδερόφραχτων ιπποτών, επιβλητική, ηρωική ατμόσφαιρα ανάλογη του αλληγορικού μύθου και πληθωρικές ερμηνείες από ένα εξαίρετο καστ, που απαρτίζεται από τους Νάιτζελ Τέρι, Έλεν Μίρεν, Νίκολας Κλέι, Πάτρικ Στιούαρτ, Γκάμπριελ Μπερν και τον Λίαμ Νίσον σ’ έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του. Απολαυστικός ο Νικόλ Γουίλιαμσον στο ρόλο του μάγου Μέρλιν.

Η προβολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του επιστήθιου φίλου μας, και τακτικού θαμώνα του Midnight Express, Φώτη Γρίβα.

Τρέιλερ


Σύνοψη:

Ο νεαρός Αρθούρος καταφέρνει να τραβήξει από την πέτρα το θρυλικό σπαθί εξκάλιμπερ και ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας. Έχοντας στο πλάι του τον βασιλιά Μέρλιν, την σύζυγο του Γκουίνεβιρ και μια ομάδα διαλεκτών ιπποτών, αυτών της στρογγυλής τραπέζης διοικεί με περισσή σύνεση.

Συντελεστές:
Σενάριο: Ρόσπο Πάλενμπεργκ, Τόμας Μάλορι
Σκηνοθεσία: Τζον Μπούρμαν
Ηθοποιοί: Γκαμπριέλ Μπερν, Κατρίν Μπούρμαν, Κιθ Μπάκλεϊ, Κλάιβ Σουίφτ, Κόριν Ρέντγκρεϊβ, Λίαμ Νήσον, Νάιτζελ Τέρι, Νίκολ Γουίλιαμσον, Νίκολας Κλέι, Πάτρικ Στιούαρτ, Πολ Γκόφρι, Ρόμπερτ Άντι, Τσέρι Λούνγκι, Χέλεν Μίρεν

Εικόνα
excalibur_1981__midnight_express_riviera_inexarchiagr

//

 
Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
25 Σεπτεμβρίου, 2021
Σάββατο προς Κυριακή στη 12.15

Ταινία
Εξκάλιμπερ (1981) / Excalibur

Εισιτήρια
6 ευρώ


//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

Ακολουθήστε το γκρουπ στο fb και βρείτε εδώ τo fb κάλεσμα στην προβολή.

Εικόνα
excalibur_midnight_express_riviera_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter