Γράφουν

Ένα μεγάλο αστικό κολάζ -πειραματική έκθεση στον χώρο Stoa 42 στην Πανεπιστημίου

Στα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, η ομάδα της Stoa42, καλεί μια ομάδες καλλιτεχνών να παρουσιάσουν ένα έργο. Για την συγκεκριμένη έκθεση, οι Blaqk & ΝoData δημιουργούν ένα τεράστιο αστικό κολάζ, συνδέοντάς το με την ιστορία του χώρου, ένα μαγαζί με φωτογραφικά είδη.

Η Stoa42 παρουσιάζει την έκθεση «Νoises of Parallel Dissaster», ένα πειραματικό έργο των Blaqk και NoData.

Βασισμένο στο θέμα του θορύβου της πόλης και του τρόπου διαφυγής από την πραγματικότητα μέσω παράλληλων απόψεων για τη ζωή, το έργο διερευνά τις λειτουργίες της μνήμης και το πώς η πόλη, το αστικό περιβάλλον και η σύγχρονη ζωή μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη και το μυαλό μας, μεταμορφώνοντας συχνά τις μνήμες και αλλάζοντας την ιδέα που έχουμε για το παρελθόν μας. Τα ίχνη της μνήμης αναμειγνύονται με τις τωρινές εμπειρίες και τη φαντασία, οδηγώντας μας συχνά σε μία στρεβλή εικόνα και ανάμνηση του παρελθόντος μας. 

Η συνεργασία των Blaqk και NoData αποτελεί ένα πειραματικό έργο σε εξέλιξη ανάμεσα στη φόρμα και την εικόνα, την υφή και την σκηνογραφία. Οι Simek και Greg (Blaqk) μαζί με τον Μάρκο Ζουριδάκη (NoData) συνεργάζονται εξασκώντας το γραφιστικό σχέδιο και τις εικαστικές τέχνες για σχεδόν δύο χρόνια. Στη δουλειά τους αναμειγνύουν διαφορετικές γλώσσες και μέσα: η καλλιγραφία, το αφηρημένο σχέδιο και η γεωμετρία των Blaqk, ενώνονται με τη φωτογραφία και το κολάζ του NoData.  



Εικόνα
Welcome Nowhere

 
 
 

Εικόνα
παλαιότερα έργα

παλαιότερα έργα από τους καλλιτέχνες 
   

Εικόνα
Stoa42

finishing touches, sneak peek, λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης 


Μαζί εκφράζονται ως συνυπάρχουσες διττότητες, με απρόσμενες αντιπαραθέσεις: παρελθόν και παρόν, πραγματικότητα και φαντασία, μαύρο και άσπρο, αληθινό και ψεύτικο, η προσωπική χειρονομία και η συλλογική πρακτική. Για την έκθεση στη Stoa42 δημιουργούν ένα τεράστιο αστικό κολάζ, συνδέοντάς το με την ιστορία του χώρου, ένα μαγαζί με φωτογραφικά είδη. Το παρελθόν του χώρου βρίσκει μία ιδανική έκφραση αναγέννησης μέσω της σύγχρονης νοσταλγίας των τριών νέων καλλιτεχνών.


Τι είναι η Stoa42 

Η Stoa42 είναι ένας χώρος με στόχο την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών. Στα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, καλεί κάθε φορά έναν καλλιτέχνη ή μια ομάδα καλλιτεχνών να παρουσιάσουν ένα έργο. Μια μικρή ατομική έκθεση προσβάσιμη σε όλους. 

 

Εικόνα
Stoa42

Αριστερά ο χώρος παλαιότερα και στα δεξιά λεπτομέρεια από την Stoa42 σήμερα 

Εικόνα
poster

Από τις αφίσες της έκθεσης  

//  

Ινφο 

Stoa42

Πανεπιστημίου 42, Αθήνα

Ημερομηνία
28 Ιουνίου 2017 – 12 Ιουλίου 2017
 
Ώρα
20.00 – 23.00

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter