Δυνάμωσέ Το (1990) - από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express στη Ριβιέρα

Η αμερικανική νεανική δραματική ταινία του 1990 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άλαν Μόιλ, με καλογραμμένο σενάριο και δυνατές ερμηνείες, μας μεταφέρει σε ένα επαρχιακό γυμνάσιο της Αμερικής όπου ένας μαθητής λειτουργεί κρυφά ένα πειρατικό ραδιόφωνο.

Tο κείμενο του Midnight Express για την ταινία:

"Ένα χρόνο πριν σκάσει το Nevermind των Nirvana, το Pump Up The Volume πρωτοφώναξε πως πλησιάζει μια μεγάλη καταιγίδα. Πέρασε λίγο στα κρυφά το 1990, ζαλισμένοι όλοι όπως ακόμα ήμασταν από το ροζ συννεφάκι των 80s, για να εξελιχθεί σε ένα διαβόητο cult movie με πετυχημένες και ασταμάτητες ανά τον κόσμο προβολές - στη Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται και η πρώτη θεατρική μεταφορά του.

Στο soundtrack δε της ταινίας ακούγονται όλα τα μεγάλα, αλλά και τα underground σχήματα της εποχής - ανάμεσα τους και οι Beastie Boys σε ένα track που "κόπηκε" από τη δισκογραφική τους εταιρία και ακούστηκε πρώτη φορά σε αυτή την ταινία που όχι μόνο δεν έχει χάσει τη δύναμη της, αλλά αποτελεί μια σαρωτική μαρτυρία για τις τελευταίες στιγμές της Δυτικής Κοινωνίας πριν το internet, όταν δηλαδή μπορούσαμε ακόμα να κάνουμε πως δεν τρέχει μία και πως όλα θα πάνε καλά.

Ο σκηνοθέτης Άλαν Μόιλ θα γυρίσει μετά το πιο πετυχημένο εμπορικά Empire Records, ο δε Κρίστιαν Σλέιτερ θα γίνει, για λίγο, σταρ πρώτου μεγέθους. Η καλύτερη στιγμή και των δυο παραμένει αυτό εδώ".
 

Το τρέιλερ:

Remote video URL

 

Σύνοψη:
Ο Μαρκ είναι ένας ευφυής και κλειστός νεαρός που μόλις μετακόμισε από την Αριζόνα στην Ανατολική Ακτή. Οι γονείς του τού έχουν χαρίσει μια ραδιοφωνική μονάδα για να μπορεί να επικοινωνεί με τους παλιούς του φίλους. Αυτός, όμως, τον έχει μετατρέψει σε πειρατικό σταθμό κι ως DJ Hard Harry καυτηριάζει τα δρώμενα στο νέο του σχολείο. Γρήγορα, το όνομα αυτό γίνεται θρύλος και προκαλεί την οργή του διευθυντή. Η δε αστυνομία αρχίζει να ψάχνει μανιωδώς τον πειρατή και δεν θα σταματήσει μέχρι να του κλείσει το στόμα.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Άλαν Μόιλ
Πρωταγωνιστές: Κρίστιαν Σλέιτερ, Σκοτ Πόλιν, Έλεν Γκριν

 

//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

Εικόνα
Midnight express Pump Up The Volume Riviera

 

Τα κέρδη του Midnight Express από την επικείμενη προβολή του PUMP UP THE VOLUME στη Ριβιέρα θα κατατεθούν στο campaign της Ελισάβετ Βακόλα, σκηνοθέτιδας και φίλης του Midnight Express που χρειάζεται τη βοήθεια μας. 

 

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

 

Information

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
Παρασκευή 7 Ιουλίου, 2023
Στις 23.30

Ταινία
Δυνάμωσέ Το (1990) / Pump Up The Volume

Εισιτήρια
6 ευρώ

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter