"Αυτή η νύχτα μένει" σε μεταμεσονύκτια προβολή από το Midnight Express

Η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που κυκλοφόρησε στην αρχή της νέας χιλιετίας, έρχεται στη Ριβιέρα από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Το Midnight Express, παρουσιάζει την ελληνική αισθηματική-κοινωνική ταινία Αυτή η νύχτα μένει, σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου και σενάριο του ίδιου και του Θάνου Αλεξανδρή, σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα των Εξαρχείων.

Ο Νίκος Κουρής θα παρευρεθεί στην προβολή για να μιλήσει για την ταινία αλλά και για την εμπειρία του να σε διευθύνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο μάλιστα συνεργάστηκε σε τέσσερις ταινίες.

Η ταινία, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2000, βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή αλλά και σε αποσπάσματα από το βιβλίο "Νέες Αθηναϊκές Ιστορίες" του Χρήστου Βακαλόπουλου. Απέσπασε έξι βραβεία στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου μεταξύ των οποίων αυτό της β' Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ερμηνείας Α' Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερης Μουσικής.

 

Το τρέιλερ

Σύνοψη:
Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα ψιλικατζίδικο να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, να δει το όνομα της στις μαρκίζες της παραλιακής και να βγάλει δίσκο, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Ο Ανδρέας αποφασίζει να οργώσει τη Βόρεια Ελλάδα για να τη βρει και να τη φέρει πίσω. 

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θάνος Αλεξανδρής
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Θάνος Αλεξανδρής, Γιώργος Διαλεγμένος, Τάκης Σπυριδάκης

 

 

Εικόνα
auth_h_nyxta_panagiotopoulos_2000_midnightexpress_inexarchiagr

 

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
18 Ιουνίου, 2022
Σάββατο προς Κυριακή στις 12.30

Ταινία
Αυτή η νύχτα μένει (2000)

Εισιτήρια
6 ευρώ

//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

 

Εικόνα
auth_h_nyxta_menei_panagiotopoulos_2000_midnight_express_inexarchiagr

 

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter