Συναυλία-γιορτή στην Πλατεία Εξαρχείων με τους Tiger Lillies // UPDATE: Η Συναυλία Ακυρώθηκε

UPDATE: Η Συναυλία Ακυρώθηκε // Μια μεγάλη αυτοοργανωμένη συναυλία, δίνει ζωή στην πλατεία Εξαρχείων. Οι νονοί του καλτ καμπαρέ Tiger Lillies, βρίσκονται στην Αθήνα και θα δώσουν μία συναυλία, κρύβοντας τις λαμαρίνες, με ελεύθερη είσοδο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ TIGER LILLIES
από τους διοργανωτές

"Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι στην γειτονιά μας στα Εξάρχεια εκφράζουν τις αρνητικές τους απόψεις κατά της συναυλίας των Tiger Lilies στην πλατεία - ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υποστήριξη τους υπέρ της Ουκρανίας που κατά πολλούς θεωρείται προβληματική – ένας άλλος επίσης σπουδαίος λόγος είναι ο υπερβολικός αριθμός των ατόμων που δήλωσαν συμμετοχή να παρακολουθήσουν την συναυλία - τα λίγα τετραγωνικά που είναι διαθέσιμα δεν θα ήταν δυνατό να φιλοξενήσουν με ασφάλεια το συγκρότημα και το τεράστιο κοινό που αναμενόταν - κατόπιν αυτών είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σημερινή συναυλία - λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσαμε σε οποιονδήποτε" 

Οι Tiger Lillies στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «Ανυπομονούσαμε να παίξουμε απόψε στην πλατεία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους γείτονές μας που θα είναι μάλλον τόσο απογοητευμένοι όσο κι εμείς που η παράσταση δεν μπορεί να προχωρήσει».

//

 

To κάλεσμα στη συναυλία:

"Στα Εξάρχεια ανέκαθεν, έρχονταν αντιμέτωποι δυο ασύμβατοι κόσμοι μεταξύ τους: Ο κόσμος των ιδεών, της διαφορετικότητας και της κουλτούρας, με αυτόν του ολοκληρωτισμού και της εξουσίας. Σήμερα με πρόφαση την ανάπλαση της περιοχής, η Ιστορική πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοστάσιο για την δημιουργία μιας άχρηστης γραμμής του μετρό που αφενός δεν εξυπηρετεί τίποτα, αφετέρου θα μπορούσε να γίνει αλλού. Αποτέλεσμα η καταστροφή του μόνου χώρου πρασίνου στην περιοχή, τον μόνο ελεύθερο δημόσιο χώρο που μπορούσαν να παίξουν παιδιά αλλά και πεδίο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής. Σαν να μην έφθαναν αυτά το κράτος εγκαταστάθηκε επιβάλλοντας την εξουσία του μέσω της αστυνομικής κατοχής με την 24ωρη παρουσία τους.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, για τις ανάγκες τις διάνοιξης του μετρό το εργοτάξιο επεκτείνεται και σύντομα οι λαμαρίνες θα καταβροχθίσουν ότι απέμεινε στην πλατεία και στους γύρο δρόμους αλλάζοντας οριστικά την όψη της περιοχής που πραγματικά θα γίνει αδιάβατη. Γνωρίζουμε ότι ο εξευγενισμός στοχεύει όχι στην ανάπλαση, αλλά στην εκδίωξη των κατοίκων από τις κοινότητες τους προς όφελος της κερδοφορίας της αδηφάγας κτηματομεσιτικής αγοράς. Η ανάπλαση υπόσχεται έναν νέο θαυμαστό κόσμο χωρίς κατοίκους αλλά μόνο με καταναλωτές.

Σε πείσμα όλων που μας θέλουν υποταγμένους στην βαρβαρότητα, μοναχικούς και θλιμμένους. Τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά αντιστέκονται! Οι ιδέες και το ανήσυχο πνεύμα της περιοχής δεν παραδίδονται ούτε εξευγενίζονται, παραμένουν εδώ πιο δυνατές από την καταστολή, ομορφότερες από την ασχήμια των λαμαρίνων".

 

Remote video URL

 

Οι Tiger Lillies είναι:
Martyn Jacques, φωνητικά, ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα
Adrian Stout, κοντραμπάσο, μουσικό πριόνι, theremin, φωνητικά
Budi Butenop, ντραμς, percussion, φωνητικά, toys

 

"Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα στην μοναξιά των καιρών και στις αδυσώπητες λαμαρίνες".

 

Εικόνα
tl

Το fb κάλεσμα στη συναυλία

 

 

Information

Που
Πλατεία Εξαρχείων

Μπροστά στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque

Πότε 
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, 2024
Στις 21:30 

Ελεύθερη είσοδος

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter