Ο Πρίγκιπας του Σκότους του Τζον Κάρπεντερ από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express στη Ριβιέρα

Το Midnight Express παρουσιάζει την ταινία "Πρίγκιπας του Σκότους" (Prince of Darkness), σε σενάριο και σκηνοθεσία του μάστερ του τρόμου, Κάρπεντερ.

 

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της "Τριλογίας της Αποκάλυψης", η οποία ξεκίνησε με το "The Thing" (1982) και ολοκληρώθηκε το 1994 με το "Στο στόμα της τρέλας" (In the Mouth of Madness). Την τελευταία προβολή της θερινής περιόδου προλογίζει ο Κώστας Χανδρινός (Depart).

 

Tο κείμενο του Midnight Express για την ταινία:

Ο γιος του Σατανά προετοιμάζεται για την άφιξη του στη Γη και ο Τζον Κάρπεντερ κινηματογραφεί την πιο "εσωτερική" του ταινία, έναν φόρο τιμής στο σινεμά του Τουρνέρ και του Κοκτό, και ίσως ό,τι πιο seriously creepy γύρισε ποτέ. Σημειώστε και την cameo εμφάνιση του Alice Cooper σε ρόλο άστεγου υπηρέτη του Διαβόλου.

Κινηματογραφημένο το έτος 1987, για άλλη μια φορά σε εντυπωσιακό cinemascope, το φιλμ αποτέλεσε το πρώτο από μια σειρά ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού που όμως σημείωσαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία (ανάμεσα τους και το They Live) και "ίσιωσαν" τον σκηνοθέτη μετά από ένα σερί εμπορικών αποτυχιών στο Xόλιγουντ.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα κρυφά του διαμάντια (με ένα από τα καλύτερα soundtracks που συνέθεσε ποτέ), και αυτή είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται μετά την έξοδο του στις Ελληνικές αίθουσες".

 

Τρέιλερ:

Remote video URL

 

Σύνοψη:
Ένας καθηγητής φυσικής και μία ομάδα ανθρώπων όλων των ειδικοτήτων συγκεντρώνονται σε μια εκκλησία με στόχο να αποτρέψουν τον ερχομό του Σατανά και του Αρμαγεδδώνα στη Γη.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / σενάριο: Τζον Κάρπεντερ
Με τους: Ντόναλντ Πλέζανς, Βίκτορ Γουόνγκ, Τζέιμσον Πάρκερ, Λίζα Μπλόουντ

 

Εικόνα
Prince Of Darkness Midnight Express Ριβιέρα

 

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

 

Information

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Στις 22.30

Εισιτήρια
6 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση, εδώ.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter