Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, κόβουν τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων - Κάλεσμα από τους κατοίκους για συγκέντρωση και πορεία

Στην πλατεία Εξαρχείων έχει μπει όχημα και γερανός του Υπουργείου Υποδομών για να κοπούν τα δέντρα για το Μετρό. Η πλατεία είναι περικυκλωμένη από Δράση, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ.

 

UPDATE  

«Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης», γράφει σε ανάρτησή του ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων και καλεί την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής των δέντρων. 

 

//

 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και οχήματα έχουν εισέλθει από το πρωί στον περιφραγμένο χώρο της πλατείας. Μηχανήματα προχωρούν στην κοπή των δέντρων προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της Αττικό Μετρό, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

Κάτοικοι έχουν επίσης συγκεντρωθεί και δεν κάνουν πίσω, από νωρίς το πρωί, ενώ παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα για υποστήριξη. "Όχι στον αφανισμό της πλατείας" γράφουν τα πανό από το συντονιστικό υπεράσπισης των Εξαρχείων.

 

 

Σημειώνεται ότι η σχετική άδεια για να κοπούν τα δέντρα δεν έχει εκδοθεί. Κάτοικοι και συλλογικότητες καλούν άμεση κινητοποίηση, σε συγκέντρωση και πορεία στα σκαλάκια τους Στρέφη, στις 18.30, σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. 

 

*κεντρική φωτογραφία από το No Borders και τα βίντεο από τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαντωνίου 

 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter