To anime Ninja Scroll σε μεταμεσονύκτια προβολή από την κινηματογραφική λέσχη του Midnight Express

Το θρυλικό ιαπωνικό άνιμε δράσης, Ninja Scroll (1993), προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα των Εξαρχείων, από την λέσχη του Midnight Express.
Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express, στη δεύτερη προβολή της σεζόν στο σινεμά Ριβιέρα, φέρνει το άνιμε δράσης Ninja Scroll, του 1993, που προκάλεσε την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των άνιμε για ενήλικες και εκτός Ιαπωνίας.

Την προβολή προλογίζει η καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια κόμικ Λουκία Τζωρτζοπούλου. 

 
Το κάλεσμα του Midnight Express στην προβολή:

"Μια ομάδα ninja πηγαίνει να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά μια θανάσιμη αρρώστια σε ένα χωριό. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν - μόνο μια γενναία κοπέλα ninja γλυτώνει από τη θανάσιμη παγίδα, με την βοήθεια του, παρεβρισκόμενου εκείνη την στιγμή, Jubei ο οποίος είτε το θέλει είτε όχι βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο πλέον στην όλη ιστορία...
 
Ίσως το πιο action anime όλων των εποχών, περισσότερο ακόμα κι από το φουτουριστικό Akira, το Ninja Scroll πατά γερά πάνω στην παράδοση των jidaigeki (ιαπωνικών ιστορικών ταινιών), την οποία όμως εμπλουτίζει με καθηλωτική δράση και έντονο ερωτισμό. Δεκαετίες πριν η κάψα για anime "ποτίσει" τον δυτικό κόσμο, το Ninja Scroll σημείωσε μια αδιανόητη, για την εποχή, εμπορική επιτυχία - που επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ, αν και, ακόμα, σε VHS."

 
//
 
Διαβάστε ακόμη:

Τρέιλερ


Σύνοψη:

Ένας μισθοφόρος Νίνζα είναι αναγκασμένος να αναμετρηθεί με κάποιον παλιό του εχθρό που είναι αποφασισμένος να ανατρέψει την ιαπωνική κυβέρνηση. Αυτός ο ίδιος εχθρός του είναι επίσης ηγέτης μιάς ομάδας δαιμόνων, ο καθένας με υπεράνθρωπες δυνάμεις.

Συντελεστές:
Σενάριο/σκηνοθεσία: Γιοσιάκι Καγουατζίρι
Ηθοποιοί: Εμι Σινοχάρα, Ισίρο Ναγκάη, Κατσούι Μόρι, Κοίτσι Γιαμαδέρα, Νόριο Γουακαμότο, Νταησούκε Γκόρι, Οσάμου Σάκα, Ρηουζαμπούρο Οτομο, Τακέσι Αόνο

//

 
Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
10 Ιουλίου, 2021
Σάββατο προς Κυριακή στη 01.00

Ταινία
Ninja Scroll (1993)

Εισιτήρια
5 ευρώ


//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα




Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter