Στήριξη στη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών από το ντόπιο καφενείο και τους ανθρώπους της γειτονιάς μέσα από κοινές δράσεις

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ημέρα δράσης και ευαισθητοποίησης όλων μας, για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ζώων και την ομαλή μας συνύπαρξη πάνω στον πλανήτη. Όμως η βοήθειά μας και η αγάπη μας οφείλει να είναι καθημερινή. Ενημερωθήκαμε ότι ο Καραγκιόζης των Εξαρχείων συμβάλλει στην στήριξη της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών και είπαμε να το επικοινωνήσουμε για να υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια.

Οι αδέσποτοι φίλοι μας γιορτάζουν κάθε μέρα και αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα υιοθετώντας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που αφιερώνουν τόσο χρόνο γι'αυτούς, τις Φιλοζωικές Ομάδες.

Η Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών παρότι δρα χιλιόμετρα μακριά χρειάζεται στήριξη και ο "Καραγκιόζης" το αγαπημένο μας καφενείο στην Κωλέττη 33 βάζει το δικό του λιθαράκι στο να ενισχυθεί η ομάδα.

Μέσα από κοινές δράσεις, ομιλίες με θέμα τα αδέσποτα αλλά και την υπεύθυνη κηδεμονία σκύλου, πώληση αναμνηστικών, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, θα συνδράμουν στην ενίσχυση της φιλοζωικής.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Καφενείου Καραγκιόζης που μίλησε μαζί μας και σκέφτηκε ότι εμείς θα μπορούσαμε επικοινωνήσουμε το εγχείρημα αυτό. Οφείλουμε να σας μεταφέρουμε ότι, όπως ενημερωθήκαμε, τα έσοδα συνολικά που θα μαζευτούν για αυτή την προσπάθεια θα πάνε στην Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών. Επισκεφτειτε το καφενείο, στην Κωλέττη 33, για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, και γενικότερα μείνετε ενήμεροι και ενεργοί!

 

Εικόνα




 

"Δεν χρειάζεται , να βρίσκεται κανείς στην πόλη των Γρεβενών για να βοηθήσει εθελοντικά την ομάδα μας. Πριν μερικές μέρες, ο Καραγκιοζης Παραδοσιακο Καφενειο Εξαρχεια ¨στέγασε¨μερικές φωτογραφίες σκύλων της ομάδας μας που βρίσκονται προς υιοθεσία . Το ευχαριστώ και η ευγνωμοσύνη μας για εκείνους με αυτή τους την κίνηση είναι τεράστιο ! Ενδειξη κατανόησης και στηριξης της προσπάθειας μας από κάποιους που βρίσκονται 400χιλ μακριά μας .

Και δεν σταματάμε εδώ !
 
Μέσα από κοινές μας συζητήσεις, τους επόμενους μήνες, θα ακολουθήσουν στον καραγκιόζη, διάφορες δράσεις που θα βοηθήσουν την προώθηση υιοθεσιών , θα συνδράμουν στην ενίσχυση των εσόδων της ομάδας μας, με την πώληση αναμνηστικών , την ενημέρωση και ομιλίες πάνω στο θέμα αδέσποτα αλλά και στην υπεύθυνη κηδεμονία σκύλου και πολλά άλλα όμορφα πράγματα" 


Εικόνα

Περισσότερες πληροφορίες από τη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών:

"Η ομάδα μας δημιουργήθηκε στα μέσα του 2012 , με αφορμή τις μαζικές φόλες στην πόλη των Γρεβενών. Τα τελευταία χρόνια αποτελείται από 5 βασικά, ενεργά μέλη, που από εκείνη τη μέρα και για κάθε μέρα που ακολούθησε προσπαθούμε με αφοσίωση, υπομονή και αγάπη, να καλύψουμε όλες τις βασικές τους ανάγκες, ανιδιοτελώς. Παρέχοντας τους τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο στα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους και διαρκώς αλλάζουν, όσο και των σκύλων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Το πλήθος τους υπολογίζουμε πως ανέρχεται στους 110 (περίπου) στο καταφύγιο και 65-80 στην περιοχή των Γρεβενών (εξωφρενικά μεγάλος αριθμός αναλογικά με εκείνο των εθελοντών). Στόχος μας είναι να ελαττώσουμε στο ελάχιστο τα αδέσποτα της πόλης.

Καθημερινά έχουμε αναλάβει:
- Τον καθαρισμό του χώρου του καταφυγίου
- Το τάισμα των σκύλων που μένουν σε αυτό, καθώς και σχεδόν όλων των υπολοίπων στους δρόμους της πόλης, αλλά και σε περιοχές λίγο έξω από την πόλη
- Την αναγκαία μεταφορά τους στον κτηνίατρο, στην Κοζάνη για την ιατρική τους φροντίδα (προβλεπόμενες και μη εξετάσεις, στειρώσεις, εμβόλια, φάρμακα, θεραπείες για τα άρρωστα ή χτυπημένα).
- Η φιλοξενία ζώων στα σπίτια μας επίσης τείνει να γίνει καθημερινότητά μας.
- Ενασχόληση και ενημέρωση στα μέσα δικτύωσης.

Τα έσοδα της φιλοζωικής από τον δήμο είναι ελάχιστα, γι' αυτό και βασίζονται κυρίως σε δωρεές , συνδρομές και πώληση αναμνηστικών (ημερολόγια , μπλουζάκια, μπρελόκ).

Και τέλος το βασικό κομμάτι κάθε φιλοζωικής, οι υιοθεσίες! Με χαρά μπορούμε νας πούμε πως έχουμε χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια, σε πολλούς τετράποδους ένα παντοτινό σπίτι.

Έκκληση μας, περισσότερος εθελοντισμός, έμπρακτος, ενεργός, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας,
- με επίσκεψη και εργασία στο καταφύγιο
- ταίσματα στους δρόμους σε συνεννόηση μάζι μας
- φιλοξενίες
- οικονομικής στήριξης
- προσφορά για την παροχή προσωπικού αυτοκινήτου για τη μεταφορά των ζώων στον κτηνίατρο

Γίνετε λοιπόν εθελοντές με όποιον τρόπο θέλετε και μπορείτε, έτσι ώστε να λέμε πως όλοι μαζί τα καταφέραμε
Γίνετε μέρος της προσπάθειά μας
Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε".

Μάθετε περισσότερα για τη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών στη fb σελίδα της και στη σελίδα του Καραγκιόζη.

Εικόνα
filozoiki_omada_grevenwn_poster_logo_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter