Το πορτραίτο της κινεζικής βιομηχανίας "Άνοδος" στο Exile Room - Δωρεάν προβολή

Το Exile Room παρουσιάζει μια από τις υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η "Άνοδος" της Jessica Kingdon περιγράφει πως η Κίνα έγινε κατασκευαστική υπερδύναμη.

Επιλεγμένες ταινίες που προβλήθηκαν στο Docs in Exile 2021 έρχονται σε δεύτερη προβολή στο Exile Room με ελληνικούς υπότιτλους και συνοδεύονται από μία μικρού μήκους ταινία κάθε φορά.

Η πρώτη προβολή φέρνει μια διαφορετική, σχεδόν ιμπρεσιονιστική Κίνα η οποία αναδύεται μέσα από την Άνοδο, ένα αφαιρετικό και υπνωτιστικό πορτραίτο της εγχώριας βιομηχανίας, που αποκαλύπτει το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις.

Η "Άνοδος", πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κινεζο-Αμερικανίδας Jessica Kingdon, της χάρισε το βραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Tribeca και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ 2022.

Τρέιλερ:

Jessica Kingdon | 2021 | ΗΠΑ, Κίνα | Διάρκεια: 97’


Ο μόχθος, ο καταναλωτισμός και ο πλούτος συνθέτουν το καπιταλιστικό τοπίο της Κίνας, από το πιο σκοτεινό ορυχείο μέχρι τις πιο πολυτελείς διασκεδάσεις. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της κινεζικής κοινωνίας, βλέπουμε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς το ένα επίπεδο στηρίζει το επόμενο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε ότι το λεγόμενο κινέζικο όνειρο θα παραμείνει ανεκπλήρωτο για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αυτής της αχανούς χώρας.

Εικόνα
Ascension_exile_room_screening_free_inexarchiagr

Εικόνα
ascension_exileroom_screening_free_inexarchiagr


Πριν από την ταινία θα προβληθεί το μικρού μήκους φιλμ "Το Χωριό που δονείται" (The vibrant village, 7') της Weronika Jurkiewicz.

Το Χωριό Που Δονείται μας μεταφέρει σε ένα ήσυχο χωριουδάκι κάπου στην Ουγγαρία, όπου οι άντρες μαζεύονται στο μπαρ και πίνουν μπύρες, ενώ οι γυναίκες ασχολούνται με την τοπική βιομηχανία: τη μαζική παραγωγή σεξουαλικής ικανοποίησης. Το «Χωριό Που Δονείται» μπορεί να μην έχει διαλόγους, αλλά σίγουρα έχει πολλά να πει.

//

Ίνφο

Που
Exile Room

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Πότε
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, 2022
Στις 21:00


Είσοδος ελεύθερη

Το Exile Room είναι Covid Free χώρος. Οι εισερχόμενοι πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτότητα. Οι μάσκες είναι απαραίτητες καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών.

//

 

To fb κάλεσμα στην προβολή του Exile Room.

Εικόνα
ascension_exileroom_screening_free_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter