Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Για μια ακόμα χρονιά, γιορτάζουμε μαζί! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2022, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με τo Impact Hub Athens, μας προσκαλεί ε σε ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, στον φιλόξενο υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2022, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μας καλεί σε ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ με μουσική, χορό, μπαζάρ και γεύσεις από Αλβανία, Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Κονγκό, Σενεγάλη, Σουδάν, Ουκρανία, Γεωργία, Νιγηρία, Κένυα, Αιθιοπία, Πακιστάν, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Ιράν κ.ά., εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και συζητήσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και δράσεις από τις μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, θα παρουσιαστεί η συλλογή προφορικών μαρτυριών Our Stories, ένα ανεξάρτητο εγχείρημα της Σεμπένε Ισέτε με επίκεντρο τις ιστορίες μετανάστευσης προς την Ελλάδα, τις δεκαετίες 1970 και 1980. Το εγχείρημα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της υποτροφίας Landecker Democracy του ιδρύματος Humanity In Action ενώ η εύρεση ανθρώπων και ιστοριών έγινε με τη συμβολή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Εικόνα
Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα είδη και γεύσεις από μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις: Αλβανία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Σενεγάλη, Ουκρανία, Γεωργία, Τουρκία, Click’s Collection, Vana Ba Afrika, Hidden Goddess (Αφγανιστάν-Ιράν), ΕΦΜ

11.00 – 14.30 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

11.00 Ουκρανία – 11.30 Αφγανιστάν Ιράν – 12.30 Αίγυπτος – 13.00 Αλβανία 

Εργαστήρια: 

16.00-17.00: Εργαστήριο χειροτεχνίας, για παιδιά και γονείς.
Προσφύγισσες από Τουρκία, ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΗΓΗ

17.30-18.00:  Click: Πλέκω με τα χέρια μου, εργαστήριο για παιδιά και γονείς.
Click’s Collection

Συζητήσεις:

15:00-16:00 "Όψεις δικαιωμάτων και παραβιάσεων"

Μιλούν: Αντιγόνη Ανωμερίτη, βοηθός νομικής συμβουλευτικής Generation 2.0 – "Τα σημαντικότερα ζητήματα στις άδειες διαμονής των μεταναστών/τριών"

Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, υπεύθυνη ακτιβισμού ελληνικού τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας – "Η πρόσβαση στην υγεία ως δικαίωμα και όχι προνόμιο"

Νικόδημος Μάινα-Κινύουα, Φόρουμ Προσφύγων, "Ενδυνάμωση και ενίσχυση των κοινοτήτων – η συμμετοχή στα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων"

Ήρα Λόντο, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών "Μεταναστευτικό: Που βρισκόμαστε; Προκλήσεις που απασχολούν τις μεταναστευτικές κοινότητες"

16.00-17.00 "Our Stories: Γιατί μας αφορούν οι ιστορίες των μεταναστευτικών κοινοτήτων;"

Μιλούν: Σεμπένε Ισέτε, OurStories | Ενρι Χυσενμπέλι, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών | Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός | Βασίλης Χρονόπουλος- νομικός,ειδικός ζητημάτων μετανάστευσης

Συντονισμός: Νατάσα Μάρτιν, Ανθρωπολόγος χορού, ANASA Cultural Center

19.30 Mandela Gals, Παραδοσιακοί Αφρικάνικοι χοροί

Η Sky Vector Music μια νέα, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία η οποία με επίκεντρο την αφροελληνική μουσική δίνει φωνή στον δημιουργικό καλλιτεχνικό πυρήνα που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα θα γιορτάσει τον ένα χρόνο δημιουργίας της μαζί μας και θα μας παρουσιάσει ένα γεμάτο με ρυθμό line up, από τις 17.30 έως τις 23.30:

DJs: Black Athena, Odydoze, Joseph, Velvet Dragon

MCs/Live Acts: Moose, Billy G x For3al, People Out East, Lefty

Εικόνα
Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Δημοτική Αγορά Κυψέλης 2022

 

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο – σωματείο μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα. Εδώ και 20 χρόνια, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, προωθώντας την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, ενισχύοντας την ατομική και συλλογική τους ευθύνη και συμμετοχή, μέσω της συνεργασίας με θεσμικά όργανα, ΜΚΟ και την κοινωνία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Εικόνα
Greek forum for migrants 20 years

 

20 Χρόνια - Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Tο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών "κλείνει" τα 20. Δύο δεκαετίες συνεχούς παρουσίας και εκπροσώπησης των μεταναστευτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Ελλάδας, είκοσι χρόνια γεμάτα αγώνες και διεκδικήσεις, 20 χρόνια ιστορία.

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00 μας δίνει ραντεβού στην πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη We Need Books στην Κυψέλη (Ευβοίας 7, Κυψέλη), για να μοιραστούν την ιστορία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών μέσα από τα μάτια των ίδιων των μεταναστευτικών κοινοτήτων του σωματείου. Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί από τους ανθρώπους που την έζησαν, πριν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι από:

Αλβανική Κοινότητα
Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος
Ουκρανική Κοινότητα “Γη του Πελαργού”
Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών & Προσφύγων
Ένωση Νιγηριανών Γυναικών
Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδας
Αιγυπτιακή Κοινότητα
Στέγη Σύρων
Κενυάτικη Κοινότητα
Σουδανική Κοινότητα
Κοινότητα της Γκάνας
Αιθιοπική Κοινότητα
Πολιτιστικό Κέντρο Αιθίοψ
Κογκολέζικη Κοινότητα
Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων
Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

//

Εικόνα
Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ

Το fb κάλεσμα στο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ 2022

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 10ήμερου εορτασμού από τις 16 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, με τον οποίο η ομάδα του Impact Hub Athens αποχαιρετά τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. 

Information

Που
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

Πότε
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 2022
Από τις 11:00 έως τις 23:00

Είσοδος ελεύθερη
Ο χώρος της Αγοράς είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους – αμαξίδια, κατοικίδια, μικρούς & μεγάλους.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter