Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2024 / Το σταθερό ετήσιο ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Όπως κάθε χρόνο, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συμμετέχει στην έκθεση ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία στο σταθερό ετήσιο ραντεβού του Γαλλικού Ινστιτούτου με τους υποψήφιους σπουδαστές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλία με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων γαλλικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανώτατων σχολών που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το διεθνές κύρος, τον διεθνή προσανατολισμό, την ποιότητα των φορέων υποδοχής διεθνών φοιτητών και την ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, πραγματοποιείται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Φεβρουάριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν οι σχολές και τα ιδρύματα, να συναντήσει τους εκπροσώπους τους, και να παρακολουθήσει θεματικές διαλέξεις για τις σπουδές στη Γαλλία.

Στη Γαλλία φοιτούν σήμερα περίπου 400.000 ξένοι φοιτητές και το 2022-2023 ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών έφτασε τους 3.235. Πρόκειται για αύξηση κατά 39% την τελευταία πενταετία, γεγονός που αποδεικνύει το ανοδικό ενδιαφέρον τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γαλλία.

 
//Διαβάστε ακόμη: Πώς είναι να σπουδάζει κανείς στη Γαλλία; Μία συζήτηση με τους ανθρώπους του Γαλλικού Ινστιτούτου (συζήτηση για την έκθεση που είχε γίνει το 2023)

 

Εικόνα
γι2

 

Εικόνα
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Σπουδές στη Γαλλία

Φωτογραφίες από προηγούμενες διοργανώσεις

 

 

Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω ιδρύματα:

Πανεπιστήμια
Sciences Po / Sorbonne Université / Université d’Angers / Université d’Avignon / Université de Bordeaux / Université Claude Bernard – Lyon 1 / Université de Haute-Alsace / Université d’Orléans / Université Paris-Est Créteil – Paris 12 / Université Paul Valéry – Montpellier 3 / Université Picardie – Jules Verne / Université de Poitiers / Université de Reims Champagne-Ardenne / Université de Rouen / Université de Strasbourg /Université de Toulouse-Capitole / Université Catholique de Lille / IDEF College – Université Sorbonne Paris Nord

Πολυτεχνεία
École Nationale d’Ingénieurs de Brest (ENIB) / École Polytechnique / EFREI / EPF Engineering School / EPITA / INP – Université de Grenoble & INP – Université de Clermont-Ferrand / INSA Rouen Normandie / Polytech Nantes – Université de Nantes

Business Schools
Early Makers Group – EM Lyon / EM Strasbourg Business School / Etablissement spécialisé de la Francophonie pour l’Administration et le Management (ESFAM) / IESEG Business School / INSEAD / NEOMA Business School / OMNES Education / SKEMA Business School / TBS Education / Y Schools

 

Εξειδικευμένες Σχολές & Ινστιτούτα
École de Savignac – École de management en Hôtellerie-Restauration / École Ducasse – École d’arts culinaires et Pâtisserie / ISIPCA – Grande école des métiers du parfum, de la cosmétique et des arômes / BTS Tourisme du Lycée franco-hellénique Eugène Delacroix / Zone01 Athens (Ecole42)

 

Εικόνα
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ‘Εκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

 

 

Λίγα ιστορικά στοιχεία για το Γαλλικό Ινστιτούτο που αξίζει να γνωρίζεις: 
-Το 1846, ιδρύεται η πρώτη αρχαιολογική σχολή στην Ελλάδα, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Η Γαλλική σχολή είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ινστιτούτο εκτός Γαλλίας στην ιστορία αλλά και το παλαιότερο ξένο ινστιτούτο που ιδρύθηκε στη χώρα μας. Η ίδρυσή του συνδέεται με τον γαλλικό φιλελληνισμό αλλά και τις σημαντικές ανασκαφές της περιόδου εκείνης. Το ιδρυτικό του διάταγμα προέβλεπε την λειτουργία μαθημάτων γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας και το 1902 πήρε την έγκριση από το γαλλικό κράτος γι’ αυτήν τη δραστηριότητά. Το 1907 η λειτουργία του αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος και το Γαλλικό Ινστιτούτο (ή αλλιώς τότε Γαλλική Ακαδημία) ανοίγει και επίσημα τις πόρτες τους. 
Έκτοτε αποτελεί αποτελεί γέφυρα παιδείας, πολιτισμού και μορφωτικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας με περισσότερα από 110 χρόνια ενεργής παρουσίας στην πρωτεύουσα.
- Το 1925 ανέλαβε την διεύθυνση του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο άνθρωπος που θεωρείται ο ιδρυτής του κέντρου πολιτισμού που είναι σήμερα, ο Οκτάβιος Μερλιέ. Η βιβλιοθήκη του συγχρόνου Γαλλικού Ινστιτούτου που φέρει το όνομά του αποτελεί κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για τη σύγχρονη Γαλλία και προσφέρει πάνω από 80.000 τεκμήρια στα γαλλικά. 
-Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος είναι η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Εκτός από τον σημαντικό μορφωτικό του ρόλο, διοργανώνει κάθε χρόνο πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.

 

Εικόνα
γι

 

//

 

Εικόνα
Εκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2024 Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το fb κάλεσμα στην Έκθεση

 

Information

Που
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος 

Σίνα 31, Αθήνα

 

Πότε
Η έκθεση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία:
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 2024
Ώρες: 10.00 με 18.00

 

Είσοδος ελεύθερη
Δε χρειάζεται ραντεβού

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter