Παρουσίαση βιβλίου: Η Κανονικοποιήση του Ακροδεξιού Λόγου στην Ελλάδα: Φύλο, ΜΜΕ, Ένοπλες Δυνάμεις

Το βιβλίο "Η Κανονικοποιήση του Ακροδεξιού Λόγου στην Ελλάδα: Φύλο, ΜΜΕ, Ένοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις τους ιδρύματος Rosa Luxemburg Stiftung, παρουσιάζεται διαδικτυακά.

Η εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου "Η Κανονικοποιήση του Ακροδεξιού Λόγου στην Ελλάδα: Φύλο, ΜΜΕ, Ένοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία" σε επιμέλεια του Γιώργου Σουβλή και της Ρόζας Βασιλάκη, με σεβασμό στη δημόσια υγεία πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω live streaming από το κανάλι του Ιδρύματος στο Youtube, ενώ στο live chat του οποίου θα μπορούμε να θέσουμε ερωτήματα για τους ομιλητές.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Δημήτρης Χριστόπουλος, Νίκος Βαφέας, Όλγα Λαφαζάνη, Κλεονίκη Αλεξοπούλου και Δέσποινα Λαλάκη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Άννα Στάμου.


Η μελέτη αυτή καταπιάνεται με ένα εξαιρετικά κρίσιμο και επίκαιρο θέμα το οποίο είναι η κανονικοποίηση του λόγου της ακροδεξιάς τόσο από επίσημους θεσμούς του Ελληνικού κράτους όσο και από την ίδια την κοινωνία των πολιτών. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έρευνας συνίσταται στο ότι τα κεφάλαια που περιέχονται σε αυτήν έχουν συγκροτηθεί με αναφορά τους ίδιους τους λόγους των ανθρώπων που στελεχώνουν τους θεσμούς υπό εξέταση.

//

Που
Διαδικτυακά στο youtube κανάλι.

Πότε
Σάββατο 20 Νοεμβρίου, 2021
Στις 19.00

Δωρεάν

//

Εικόνα
book_presentation_Rosa Luxemburg_poster_inexarchiagr

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Ένας από τους μεγαλύτερους φορείς πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία. Αποτελεί κομμάτι του βασικού ιδεολογικού ρεύματος του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το Ίδρυμα προέκυψε μέσα από την ομάδα "Κοινωνικής Ανάλυσης και Πολιτικής Επιμόρφωσης" (Gesellschaftsanalyse und politische Bildung e. V.) που ιδρύθηκε το 1990 στο Βερολίνο. Από τότε εξελίχθηκε σε ένα ινστιτούτο πολιτικής επιμόρφωσης με δράση σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε ένα φόρουμ συζήτησης για την κριτική σκέψη και τις εναλλακτικές πολιτικές λύσεις καθώς και σε ένα ερευνητικό κέντρο για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας. Στις εργασίες του Ιδρύματος συμμετέχουν πολλοί εθελοντές.

Στόχος της δραστηριότητας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα είναι η ανάλυση των δραματικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία η νεοφιλελεύθερη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, η δημιουργία μιας πλατιάς και ανοιχτής δημόσιας σφαίρας καθώς και η υποστήριξη των ελλήνων συντρόφων στον αγώνα τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Κεντρικό σημείο αυτής της εργασίας είναι η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων.

Από τα μέσα του 2012 έχει ανοίξει στην Αθήνα ένα Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ που συντονίζει αυτή την εργασία.
Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται τα εξής ζητήματα: Η κρίση και η αριστερή προσέγγιση για την επίλυσή της. Η άνοδος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και ο αγώνας εναντίον του. Η μελέτη των επιπτώσεων των ιδιωτικοποιήσεων στη δημοκρατία και τη συμμετοχή.

Η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακτιβιστών ή δημόσιων και κοινωνικών ιδρυμάτων για την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της κοινότητας. Η βελτίωση της κατάστασης των μεταναστών στην Ευρώπη της κρίσης. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα διοργανώνονται, μεταξύ άλλων, επισκέψεις ελλήνων συνδικαλιστών, πολιτικών και ειδικών στη Γερμανία, όπου δίνονται διαλέξεις και πραγματοποιούνται ενημερωτικές συζητήσεις, και υποστηρίζονται πολιτιστικά-πολιτικά προγράμματα με στόχο την ανανέωση της κοινωνικής ανάπτυξης.

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter