Παραστάσεις σε ζωντανή αναμετάδοση, από το Θέατρο Πορεία / συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο

Το θέατρο Πορεία, φέρνει το θέατρο στο σπίτι, με ζωντανές αναμεταδόσεις παραστάσεων και τον Δεκέμβριο. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η ζωντανή παρουσίαση του νέου δίσκου της Ειρήνης Σκυλακάκη που έρχεται να προστεθεί στις θεατρικές παραγωγές.

 
Με θέατρο και μουσική σε ζωντανή αναμετάδοση, το Θέατρο Πορεία φροντίζει να μας κρατά καλή συντροφιά στο σπίτι, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό.

Η αναβίωση της "Μεγάλης Χίμαιρας", το αγαπημένο "This is not Romeo & Juliet", η παρουσίαση του "Οιδίποδα" του Δημήτρη Καραντζά, του νέου άλμπουμ "Souvenir" και επιλογές από όλη τη δισκογραφία της Ειρήνης Σκυλακάκη και η "Ευρυδίκη" της Sarah Ruhl, μας κρατούν συντροφία όλον τον Δεκέμβριο με ζωντανές αναμεταδόσεις. 


Το πρόγραμμα:

 

Μ. Καραγάτση, Η Μεγάλη Χίμαιρα

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
 
Κυριάκη 13 Δεκεμβρίου, 20:00
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η παράσταση - σταθμός του Θεάτρου Πορεία, που με την καθοριστική συμβολή του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει ξανά στη σκηνή του θεάτρου και προβάλλεται σε ζωντανή αναμετάδοση. Έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κίνηση της μηχανής πάνω στη σκηνή, γερανός και πολλά ακόμα, θα συμβάλλουν σε νέα οπτική και εμπειρία για τους θεατές. Η νέα Μεγάλη Χίμαιρα είναι καθ’ οδόν. 

Εικόνα
megali_himaira_theatro_poreia_streaming_live_december_inexarchiagr



Οιδίπους

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 21:00

Το Θέατρο Πορεία και Θέατρο Προσκήνιο συμπράττουν στο πλαίσιο των διαδικτυακών τους δράσεων και παρουσιάζουν τον Οιδίποδα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά για μία μοναδική real time live streaming προβολή. 

Εικόνα
oidipous_theatro_poreia_streaming_live_december_inexarchiagr




 

 
Irene Skylakaki trio

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 21:00

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και με τον καινούριο της δίσκο με τίτλο "Souvenir" που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερo και ατμοσφαιρικό real time live streaming session με το trio project της, στο Θέατρο Πορεία. 

Εικόνα
skylakaki_theatro_poreia_streaming_live_december_inexarchiagr

 

Sarah Ruhl, Ευρυδίκη

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Κυριακή 02 Ιανουαρίου, 21:00

Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει με μία ακόμα real time live streaming αναμετάδοση.

Εικόνα
eurydiki_theatro_poreia_streaming_live_december_inexarchiagr


//

Το μήνυμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Τάρλοου:

"Πορεία προς το φως!
Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα ενός απόλυτα δίσεκτου έτους, που ίσως στο μέλλον να καταγραφεί ως αποφράς χρονιά. Ίσως ακόμα – ακόμα η αναφορά του αριθμού 20, να θεωρηθεί η απόλυτη γρουσουζιά, ή ακόμα και η ηλικία των 20 να αναφέρεται με αρνητικό πρόσημο! Όμως, με όσο χιούμορ κι αν εμβολιάσει κανείς την παρούσα συγκυρία, είναι δύσκολο να αγνοήσει τη μαύρη πραγματικότητα.

Θέλω να πιστεύω όμως πως είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί στο φως. “Τι φως!”, αναφωνεί η Μαρίνα Μπαρέ, μπαίνοντας με το πλοίο "Χίμαιρα" στο Αιγαίο! Έτσι κι εγώ. Βλέπω να οδεύουμε προς ένα ξέφωτο. Η πορεία είναι μακριά κι οδυνηρή, αλλά η αντοχή μας που δοκιμάζεται θα ανταμειφθεί.

Η αναβίωση της Μεγάλης Χίμαιρας είναι ένα δώρο για όλους μας, αλλά κι ένα μεγάλο στοίχημα. Στοίχημα πολλαπλό: νέο στήσιμο σκηνικού, φώτων, νέες πρόβες μετά από 2,5 χρόνια, και κυρίως η συνομιλία της παράστασης με τον κινηματογραφικό φακό! Το τόσο αγαπημένο This is not Romeo & Juliet, αυτό το ατέρμονο παιχνίδι ρόλων στο έπος της αγάπης, θα ζωντανέψει άλλη μία φορά! Η συνεργασία με το θέατρο Προσκήνιο και η παρουσίαση του Οιδίποδα του Δημήτρη Καραντζά μέσα στο Πορεία, είναι ακόμα μία λαμπρή απόδειξη για το πώς μπορούν θεατρικοί οργανισμοί να συμπράξουν σε υψηλό επίπεδο. Η εξαιρετική δημιουργός Ειρήνη Σκυλακάκη μάς επιλέγει για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο: Sounenir, αλλά και επιλογές από όλη τη δισκογραφία της. Τέλος, η κεντρική μας παράσταση για φέτος, η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μετά την εκπληκτική επιτυχία της πρεμιέρας επανέρχεται για μία ακόμα ζωντανή μετάδοση.

Το φως είναι κοντά. Ας κρατηθούμε ζωντανοί μέχρι να μας ζεστάνει".

Καλή θέαση

//


Δείτε τις παραστάσεις στη σελίδα του θεάτρου Πορεία

Εικόνα
theatro_poreia_streaming_live_december_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter