"Οι Μάγισσες της Ανατολής" - Δωρεάν προβολή ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Αυτόν τον Μάρτιο, το Exile Room εισβάλλει στα γήπεδα με ένα ντουέτο ταινιών ικανό να σαγηνεύσει ακόμα κι όσους μισούν τα σπορ, τη μικρού μήκους "Το Ματς" του Ρόμαν Χόντελ και το ντοκιμαντέρ "Οι Μάγισσες της Ανατολής" του Ζυλιέν Φαρό.

Το Exile room συνεχίζει τις δωρεάν προβολές με την ταινία Οι Μάγισσες της Ανατολής (Les Sorcières de L' Orient) του Ζυλιέν Φαρό, ένα παιάνα στο ομαδικό πνεύμα μιας παρέας γυναικών που έγιναν pop culture icons χωρίς καν το καταλάβουν.

Μπαίνουμε στη μηχανή του χρόνου για να γνωρίσουμε τις μεγαλύτερες σταρ του βόλεϊ που έβγαλε ποτέ η Ιαπωνία, δηλαδή τα μέλη της μεταπολεμικής εθνικής ομάδας γυναικών. Πλέον στα 70 τους, ήταν κάποτε γνωστές ως "Οι Μάγισσες της Ανατολής", χάρη στις υπεράνθρωπες επιδόσεις τους πίσω απ’ το φιλέ. 

Μια συναρπαστικά ενορχηστρωμένη ματιά σε έναν αγώνα του ελβετικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου προσφέρει ιδανικό "ζέσταμα" για το στυλιστικά περιπετειώδες πορτραίτο μιας ανίκητης ομάδας βόλεϊ γυναικών που σημάδεψαν την ιαπωνική ποπ κουλτούρα με τις σχεδόν υπεράνθρωπες δυνάμεις τους.


Τρέιλερ:

Julien Faraut | 2021 | Γαλλία | Διάρκεια: 100’


Από τα πρώτα βήματα της ομάδας στα τέλη του ’50, που σχηματίστηκε σε ένα εργοστάσιο υφαντουργίας, μέχρι και την αποθέωσή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, οι αναμνήσεις και η παλιά τους μαγεία έρχονται ξανά στην επιφάνεια σε ένα σαγηνευτικό μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας.

Εικόνα
witches_of_the_orient_exile_room_free_screening_inexarchiagr

 

Πριν από την ταινία θα προβληθεί το μικρού μήκους φιλμ Το Ματς (Das Spiel / 2020) του Roman Hodel.

Ο διαιτητής Fedayi San μας παίρνει μαζί του στο ελβετικό πρωτάθλημα και μας μαθαίνει τα πάνω και τα κάτω ενός αγώνα ποδοσφαίρου, και τι σημαίνει να διευθύνεις την ενέργεια ενός ολόκληρου σταδίου σαν αληθινός μαέστρος.

//

Ίνφο

Που
Exile Room

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Πότε
Πέμπτη 17 Μαρτίου, 2022
Στις 21:00


Είσοδος ελεύθερη

Στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους

Το Exile Room είναι Covid Free χώρος. Οι εισερχόμενοι πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτότητα. Οι μάσκες είναι απαραίτητες καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών.

//

 

To fb κάλεσμα στην προβολή του Exile Room.

Εικόνα
witches_of_the_orient_exile_room_free_screening_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter