Οι Halocraft κάνουν στάση στην Αθήνα με το 2ο άλμπουμ τους

Το ψυχεδελικό και πολυσχιδές δεύτερο θεματικό της άλμπουμ των Halocraft με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δίνει την αφορμή για τη νέα σειρά εμφανίσεων της τετραμελούς μπάντας.

Οι παραμυθάδες Halocraft συνεχίζουν να εξερευνούν το μουσικό κόσμο της υπέροχης φαντασίας τους και αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, αποτελεί το "A Mother To Scare Away The Darkness" με 9 κομμάτια κινηματογραφικής και ατμοσφαιρικής post rock διαύγειας.

Η τετραμελής post/cinematic ροκ μπάντα, στο πλαίσιο της μίνι -εντός συνόρων- περιοδείας της, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο, εμφανίζονται και στην Αθήνα επιλέγοντας τη σκηνή του Temple. Μαζί τους οι Message In A Cloud που αναμειγνύουν post-rock, post-metal, shoegaze και black metal αλλά και η 3μελής instrumental ροκ μπάντα με στοιχεία post rock Egoera.

Εικόνα
Halocraft_temple_athens_live_december_inexarchiagr

A Mother to Scare Away the Darkness

Η τετράδα φροντίζει για ακόμα μια φορά να χαρίσει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο, που κάνει απόλυτα σαφές από την πρώτη κιόλας νότα του, πως πρόκειται να σε υπνωτίσει, να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και σε ταξιδέψει στο δικό τους. Κυριαρχείται από ψυχεδελικές εξάρσεις που χαρακτηρίζουν ένα άλμπουμ που αλλάζει διαρκώς μορφή. H μουσική του δίσκου νοσταλγική και πολυποίκιλη προσφέρει απλόχερα ηχητικά post rock μεγαλεία, με το μπάσο να έχει ηγετικό ρόλο στην παραγωγή και τις διαφορετικές επιρροές να εμφανίζονται σε κάθε κομμάτι. 

Το άλμπουμ αυτό είναι prequel θεματικά από το προηγούμενο debut άλμπουμ "Chains for the Sea" που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας και το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των κομματιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι (όπου υπάρχουν) αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας.

To "A Mother to Scare Away the Darkness" ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

 

Fb Page | Bandcamp | YouTube | Instagram | Spotify

Οι Halocraft

Σχηματίστηκαν το 2014 στα Γιαννιτσά. Η τετράδα από την αρχή φροντίζει να χαρίζει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο. Τους αρέσει να εντάσσουν στοιχεία δημοφιλέστερων ειδών με αποτέλεσμα η δομή των κομματιών τους ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα πλαίσια της post rock. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη μέσω της οποίας κόσμος, ο οποίος δε θα άκουγε υπό άλλες συνθήκες αυτό το είδος μουσικής, να μπορέσει να την εξερευνήσει και γιατί όχι να την αγαπήσει.

Κιθάρα/Φωνητικά/loops: An extraordinary Rabbit
Κιθάρα, Πλήκτρα: A marvellous Cat
Extra τύμπανα/ Percussions: A magnificent Wolf
Μπάσο: A majestic Fox

//

Halocraft live - Αθήνα

Που
Temple
Ιάκχου 17, Γκάζι
Μετρό Κεραμεικός

Πότε
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, 2021
Πόρτες: 20:00
Έναρξη: 20:30

Εισιτήρια
Προπώληση: 10 ευρώ | Ταμείο: 12 ευρώ
Προπώληση, εδώ.

//

Το fb κάλεσμα και το αφισάκι του λάιβ

Εικόνα
Halocraft_temple_athens_live_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter