Ο αγαπημένος λυράρης της Κρήτης, Ψαραντώνης για δύο βραδιές στην Αθήνα

Ο Ψαραντώνης, η θρυλική μορφή της κρητικής μουσικής στήνει δύο μουσικές βραδιές στην Αθήνα, τον Απρίλιο, επιλέγοντας τη σκηνή του Temple.

Ένας από τους πιο γνωστούς λυράρηδες ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) ετοιμάζει δύο συναυλιακές βραδιές στην Αθήνα, μαζί με τη Νίκη Ξυλούρη, τον Γιάννη Παπατζανή και τον Νεκτάριο Κοντογιάννη. Δύο βραδιές του Απριλίου ο ανανεωτής της παράδοσης Ψαραντώνης, εμφανίζεται στο Temple.

Ο "πανάρχαιος και ταυτόχρονα νέος" Ψαραντώνης, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση. Ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακάλυψαν είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος θέσπισε ειδικό βραβείο για "μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης" και τον βραβεύει ως τον "Πρώτο λυράρη της Ελλάδας" στον Μουσικό Αύγουστο το 1979, στα Ανώγεια.

"Πηγή έμπνευσης, παιδί μου, είναι η φύση. Ας πάρουμε μαζί μας μόνο τα ωραία από ό,τι μπορούμε να ζήσουμε..."


Ο Ψαραντώνης έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ. Το 1984 έπαιξε στο Βερολίνο, στις εκδηλώσεις για τα 750 χρόνια από την ίδρυση της πόλης, ενώ το 1999 εκπροσώπησε και πάλι την Ελλάδα στο φεστιβάλ "Η Συνάντηση των Πέντε Ηπείρων" στην Ελβετία. 
Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται ο Nick Cave, ο οποίος τον κάλεσε στο διεθνές φεστιβάλ ροκ "All Tomorrow’s Parties" που οργάνωσε ο ίδιος το 2009 στην Αυστραλία. 

//

Extra Ινφο

3 Shades of Black & Temple Productions present

Ψαραντώνης - Psarantonis ζωντανά στο Temple | Εδώ το fb κάλεσμα

Που
Temple Athens
Ιάκχου 17, Γκάζι

Πότε
Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Απριλίου, 2019
Πόρτες: 21:00

Εισιτήρια:
Α’ Ζώνη (τραπέζια): 20€ | Β’ Ζώνη (πάσα & μπαρ): 15€ | Γ’ Ζώνη – Εξώστης (Ορθίων): 10€
Προπώληση: Τηλεφωνικά στο 11876 | Reload Stores | Media Markt Greece | Seven Spots | Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης | Viva Kiosks | Yoleni’s Greek Gastronomy center | Viva.gr

Εικόνα
Rockabilly burnout στο Beatniks στην Κωλέττη

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter