Μία πολυμεσική έκθεση στη Ζαϊμη στα Εξάρχεια / Η έκθεση Studio Stone Age στο ESTO ASSOCIATION

Studio Stone Age: Η ακυκλοφόρητη ταινία του Joshua Olsthoorn δίνει υλικό για μία πολυμεσική έκθεση. To Esto Association παρουσιάζει την πολυμεσική έκθεση "Studio Stone Age”, μια χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn.

"Technology is not mere tool making and tool use: it is the making of metaphors".
― James Bridle, New Dark Age: Technology and the End of the Future.

Το πειραματικό κινηματογραφικό υλικό προσεγγίζει την επιρροή της σύγχρονης τεχνολογίας στην εξέλιξη και τη βιωσιμότητα, σε μία εποχή όπου ο ανθρώπινος παράγοντας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις έννοιες κλίμα και περιβάλλον. Βάση αυτού και μέσα από μία μη κλασική αφηγηματική προσέγγιση οι χαρακτήρες προσπαθούν να υπάρξουν σε υποκειμενικούς χώρους και χρόνους.

Τόσο η παραγωγή όσο και η εξέλιξη του έργου έχουν αυτοσχέδιο συμμετοχικό χαρακτήρα καθώς οι ηθοποιοί αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας προσέγγισαν ερευνητικά το αρχικό αφήγημα. Αντίστοιχη είναι και η πρόταση της έκθεσης Studio Stone Age που φιλοξενείται από το Esto Association σε συμπαραγωγή με τους Typical Organization και το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται, αναφορικά με οπτικοακουστικό υλικό, τα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν για την ίδια τη ταινία, σε μία επιμέλεια όπου ο θεατής μπορεί να επαναπροσδιορίσει το αφήγημα.

H έκθεση κλείνει στις 21 Οκτωβρίου στο Επιγραφικό Μουσείο, όπου ο συνθέτης και καλλιτέχνης Ιωάννης Σαββαϊδης μαζί με τη χορογραφία του Florent Frizet σε ερμηνεία της Christina Reinhardt θα παρουσιάσουν μία live περφόρμανς, αναφορική της ταινίας. Μάθετε περισσότερα για την περφόρμανς στο fb κάλεσμα.

Εικόνα
studio stone age esto association

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Resi Bender (Theresa Hoskins), Tristan Bera, Niki Danai Chania, Stéphane Charpentier, Florent Frizet, Hannes Livers Gutberlet, Joshua Olsthoorn, Céline Pévrier, Matthieu Prat, Ioannis Savvaidis, Uli M Schueppel & Ella Villaumi.

*Φιλοξενείται από το Esto Association σε συμπαραγωγή με τους Typical Organization και το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών.

Information

Που
Esto Association

Ζαϊμη 24, Αθήνα, 10683

Πότε
Εγκαίνια: 13 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00
Esto Association Live Performance: 21 Οκτωβρίου 2022 στις 18.30 | Επιγραφικό μουσείο
Διάρκεια: 13-21 Οκτωβρίου 2022 | Ώρες: 18.00-21.00

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter