Μειωμένα ή μηδενικά απόβλητα, μαθαίνουμε πως και τι στο Athens Zero Waste Festival

Το Αthens Zero Waste Festival μας πάει τον Ιούνιο, για ένα διήμερο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Μας καθοδηγεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής και καθημερινές συνήθειες, ώστε να μιμηθούμε βιώσιμους φυσικούς κύκλους, όπου όλα τα απορριφθέντα υλικά έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν πόροι για άλλους.

Το Athens Zero Waste Festival μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε πως το κίνημα των μηδενικών αποβλήτων μπορεί να είναι ένας ηθικός, οικονομικός, αποτελεσματικός και οραματικός στόχος. Μας καθοδηγεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής και καθημερινές συνήθειες, ώστε να μιμηθούμε βιώσιμους φυσικούς κύκλους, όπου όλα τα απορριφθέντα υλικά έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν πόροι για άλλους.

Η διήμερη εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα παρακάτω ζητήματα, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών, την ανάδειξη νέων ευκαιριών και την ενθάρρυνση της μετάβασης σε σε ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς κοντινό μέλλον: 

-Πώς τα σκουπίδια μας συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις κοινωνικές αδικίες

-Ποιές είναι οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για την επίτευξη μιας βιώσιμης κυκλικής οικονομίας

-Ποια είναι η πραγματική πρόοδος που σημειώνεται σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο από διάφορους φορείς, ώστε να διατηρηθεί το οικοσύστημα του πλανήτη μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.

-Ποιές είναι οι υπάρχουσες βέλτιστες λύσεις και απλές οικολογικές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητάς μας και ποιά τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση τετοιων πρακτικών.

 




Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν:

Πάγκοι με προϊόντα προς πώληση
Μουσική, ποτά και φαγητό
Info stands φορέων και οργανώσεων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους
Eργαστήρια για ενήλικες και παιδιά
Oμιλίες και συζητήσεις
Προβολές ντοκιμαντέρ και βίντεο

 
//Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: Ανανεωμένο Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της Μηδενικής Παραγωγής Απορριμμάτων, μας παρακαλούν να έχουμε μαζί μας: επαναχρησιμοποιούμενα είδη όπως ποτήρι/μπουκάλι, πετσέτα φαγητού.

Η διοργάνωση επιθυμεί να μας προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση του θέματος και να μας δείξει πως το zero waste είναι ένα κίνημα και ένας τρόπος ζωής που αφορά όλους/όλες μας. Υιοθετώντας τη φόρμουλα Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε δημιουργικά εργαστήρια, να προμηθευτούμε zero waste friendly προϊόντα, να ακούσουμε ομιλίες και να γνωρίσουμε από κοντά σημαντικές δράσεις στην χώρα μας που ασχολούνται ενεργά με: τη μείωση των απορριμμάτων, τη διάθεση υλικών, την επαναχρησιμοποίηση, την τοπικά αποκεντροποιημένη διαχείριση αποβλήτων, τη ρύπανση των υδάτων (8/6 είναι Διεθνής Ημέρα Ωκεανών), τη γρήγορη μόδα, την ανακύκλωση ή επισκευή συσκευών, τη περμακουλτούρα, αλλά και τη διάθεση και διαχείριση αγαθών όπως η ενέργεια, το νερό και η τροφή.

Marketstands:
Plastikourgeio Shop & Lab, Fatcut Upcycling, Beaver's Wooden Toys, Virgin Cosmetics by Ramona, Théla, Birdland Promo & Communications, Shedia, The Bee Camp, 3QUARTERS, Crispy Kaos, Μια Τρύπα Στον Αγρό||Pluck, Convert Art, Sillage, Fabric Republic, Vegan Life Festival, Boobam, Yoki, Second Hand Shop, Αείφαρον / Aeifaron, Χυμοποιείο 

Infostands:
OnMaterials, iSea, Fashion Revolution, alchemia-nova, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ - RECYCLE - HERRCO, Staramaki, Kafsimo, Sea Shepherd Greece, 2nd Chance Fashion Bazzar - Zerowasteshop, Girls Invest Greece 

Το φεστιβάλ υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι φορείς:
Greenpeace Greece, Aegean Rebreath, Global Ghost Gear Initiative, Common Seas, Ecological Recycling Society - Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, LIFE Re-Weee, Eunomia Research & Consulting IKE, Π3= Plastic Pollution Prevention, Ellie Vassiliades, Sustainable Food Movement in Greece, One Project, Rokani, Keep it simple, Cado Paradiso Upcycled Playground, RoxRox InFlux, Youthtensils Informal Group of Young People, Ethical and Easy.

 
//Το φεστιβάλ το διοργανώνει το αγαπημένο μας Πλαστικουργείο: 
Ένα σχολείο ανακύκλωσης και αστικής οικολογίας, ένα μοναδικό μαγαζί και εργαστήρι στη Νεάπολη Εξαρχείων


//

Extra Ινφο

Που
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

Πότε

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου
Από τις 11:00 μέχρι τις 19:00

Ελεύθερη είσοδος

*Το fb κάλεσμα του φεστιβάλ!


 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter