Λαϊκά Παραμύθια ενάντια στον Φασισμό / στο Θέατρο Εμπρός

Η ομάδα Μελέτης και Αφήγησης Μύθων και Παραμυθιών "Παραμυθολαλούδα", αφηγείται λαϊκά παραμύθια που ενδυναμώνουν την αντίσταση μας στον φασισμό, στο θέατρο Εμπρός, στου Ψυρρή.

Παραμύθια γνώσης και σοφίας ενάντια σε κάθε φασιστική νοοτροπία, παρουσιάζει η ομάδα Παραμυθολαλούδα με την Ελένη Βαενά, τη Χριστίνα Λιόγαρη, την Έυη Κοντογιάννη και την Έλενα Σμολοκτού, το Σάββατο 21 Απριλίου, στο Θέατρο Εμπρός.

"Παραμύθια που ιστορούν το πως η γνώση, η δύναμη και το όνειρο, του ανθρώπου, μπορούν αλήθεια να αφυπνιστούν και να ανθίσουν. 
Παραμύθια για να γνωρίζεις πως να νικήσεις τον κάθε σου εχθρό. Παραμύθια αντίστασης σε κάθε τύραννο που θέλει να σε φοβίσει, να σε χειραγωγήσει, να σ΄εκμεταλεύεται για τους δικούς του απόλυτα - κόντρα στο συλλογικό συμφέρον - προσωπικούς σκοπούς".
 

Εικόνα


*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα και τη σελίδα της ομάδας.


Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είναι αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις.

Προσπαθούν να ενώσουν τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Το Εμπρός είναι ανοιχτό σε ευρύ φάσμα δράσεων, όπως ερευνητικές διεργασίες, περφόρμανς, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, video art, εργαστήρια, συζητήσεις, αναγνώσεις ποίησης, κινηματογραφικές προβολές, συζητήσεις για βιβλία, συνελεύσεις/συναντήσεις ομάδων, δράσεις αλληλεγγύης, γιορτές, πάρτι, μαθήματα, συλλογική κουζίνα, δράσεις στο χώρο, στη γειτονιά, στο δρόμο κ.ά.


ινφο
Θέατρο Εμπρός 
Ρήγα Παλαμήδου 2 
 
Κυριακή 21 Απριλίου / 6.30 - 8μμ


Εικόνα
OPEN HOUSE Athens 2016: Μία αρχιτεκτονική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter