Ένα μουσικό τριήμερο με αγαπημένες μπάντες και μουσικούς / Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ

Το Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διαφορετικό μουσικό τριήμερο για το 2023, με μουσικά σχήματα που αγαπάμε.

Διαγωνισμός: Σας κανονίσαμε 3 Διπλές Προσκλήσεις // Στείλτε μας email στο info@inexarchia.gr με το όνομά σας και την ημερομηνία που θέλετε (28, 29 ή 30 Απριλίου) για να κερδίσετε μία από τις 3 διπλές προσκλήσεις. Μία διπλή για την κάθε ημέρα, με το όνομά σας στην είσοδο. Θα ενημερώσουμε τους τυχερούς, μέσω email. Συμμετοχές έως Τρίτη 25 Απριλίου. Οι νικήτριες και οι νικητές θα ενημερωθούν Τετάρτη 26 Απριλίου. Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ και πουθενά αλλού.
 

//

Το Καραγκιοζης Καφενείο - Πολυχώρος Γιούργια, για τρεις ημέρες στήνει γλέντι στο Κύτταρο. Μπάντες που θαυμάζουμε και ανυπομονούμε να τις δούμε στο Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ, μαζί με άλλες μπάντες που έχουν περάσει πολλές βραδιές από το καφενείο του Καραγκιόζη στα Εξάρχεια και ξέρουμε πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.

Την πρώτη ημέρα μας υποδέχεται ο Σπύρος Γραμμένος  με τη χαρακτηριστική πρόζα και το αστείρευτο χιούμορ του θα μας παρασύρει σε απρόσμενα μουσικά μονοπάτια χωρίς κανόνες. Μαζί του  θα εμφανιστούν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (κλαρινέτο), ο Κώστας Μιχαλός (ηλεκτρική κιθάρα), ο Άλεξ Μυλωνάς (μπάσο) και ο Χάρης Παρασκευάς (ντραμς). Το ίδιο βράδυ θα εμφανιστεί και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με πρώτο βιολί τον Εύρο Βοσκαρίδη, τον αέρινος Δημήτρη Μπρέντα, τον ηλεκτρικό Σπύρο Βρυώνη, τον αγέρωχο Διονύση Μακρή, τον βετεράνο Θανάση Αρχανιώτη, τερματοφύλακα τον Γιάννη Ταβουλάρη αλλά και την Ηλιάνα Πασπάλα.

 

"Σκοπός είναι η Αθήνα να έχει ένα μουσικό φεστιβάλ που να προέρχεται από ένα μουσικό καφενείο, όπου γίνεται η γέννηση όλων.. μουσικής, αγάπης, φιλίας"  

 

Εικόνα
Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ

 

Μας μιλάει για το φεστιβάλ ο Αποστόλης, διοργανωτής και υπεύθυνος του Καφενείου Καραγκιόζης. Ένα μουσικό καφενείο που από τον πρώτο κιόλας χρόνο ζωής διοργανώνει μεγάλες μουσικές βραδιές και που φέτος κλείνει τα 12 του χρόνια:
 
"Από τον πρώτο χρόνο ζωής του Καράγκιοζη, γιορτάζαμε με ένα μεγάλο live στον πεζόδρομο της Κωλέττη. Η ιδέα του Καράγκιοζης Γιούργια Φεστιβάλ ήρθε το καλοκαίρι του 2017, σε ένα live που είχαμε διοργανώσει παρέα με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Μου άρεσε απο την πρώτη φορά αυτού του είδους η διοργάνωση, η προσωπική επαφή με τους καλλιτέχνες, τους ηχολήπτες και το αποτέλεσμα αυτού. Έκτοτε, κάθε χρόνο κάνουμε το δικό μας μουσικό φεστιβάλ με μουσικούς που θαυμάζω, αλλά δεν είναι εφικτό να φιλοξενήσω στο καφενείο, και με μουσικούς που έχουν περάσει και παίζουν σταθερά στο καφενείο μας. Οπότε, έτσι γίνεται μια μίξη μπαντών, μιας και θέλω πάντα να παίρνουν μέρος και νέες μπάντες στο φεστιβάλ και να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά για μια τέτοια εμπειρία. Σκοπός είναι η Αθήνα να έχει ένα μουσικό φεστιβάλ που να προέρχεται από ένα μουσικό καφενείο, όπου γίνεται η γέννηση όλων.. μουσικής, αγάπης, φιλίας..
 
* το όνομα του «γιούργια» ήρθε σ’ενα από αυτά τα βράδια του παρελθόντος που το κλαρίνο δεν έλεγε να σταματήσει. Αυτός είναι και ο νονός του Γιούργια!
"

 

 

Εικόνα
Αλέξανδρος Κτιστάκης Γιούργια 2023

 

Δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στη σκηνή του Κυττάρου ανεβαίνουν οι φασαριώζοι Fundracar μαζί με τις εξαιρετικές μπάντες των Los tre και των Gemma.

 

Εικόνα
Fundracar Γιούργια

 

Το φεστιβάλ κλείνει πανηγυρικά με την Ορχήστρα Φιλιππίδη και ένα μουσικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα. Με καταγωγή από το Κεράσοβο Κόνιτσας, η οικογένεια Φιλιππίδη, μετρά τουλάχιστον επτά γενιές μουσικών! Σήμερα, την μακρά αυτή μουσική κληρονομιά εκπροσωπούν ο Νίκος (κλαρίνο , φλογέρα), ο Κώστας (λαούτο, τραγούδι) και η Λευκοθέα (τραγούδι). Τη μουσική αυτή διαδρομή της οικογένειας Φιλιππίδη, θα πλαισιώσουν ο Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα), ο Ορέστης Blackbird (βιολί), ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), ο Άρης Παπαπαναγιώτου (μπάσο) και ο Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά).

Τα Κιντέρια στην παρθενική τους εμφάνιση στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας, έρχονται να παίξουν τη δική τους ξεχωριστή "μπάλα" και ανοίγουν την μουσική οικογένεια Φιλιππίδη από το Κεράσοβο Κόνιτσας. Τα Κιντέρια είναι η Μυρσίνη Ποντικοπούλου-Βενιέρη (βιολί), ο Βαγγέλης Παππάς (κλαρίνο), ο Ανδρέας Δρακόπουλος (κρουστά) και ο Βασίλης Πολύδωρος (λαούτο).  

 

Εικόνα
Οικογένεια Φιλιππίδη Γιούργια 2023

 

"Οι οπαδοί του τον λάτρευαν και για τα δυο: δεν θαύμαζαν μόνο το γκολ του καλλιτέχνη, εκείνο που έβαλε με τα διαβολικά του πόδια, αλλά και το γκολ του κλέφτη –ίσως μάλιστα περισσότερο αυτό–, εκείνο που το χέρι του έκλεψε... Ο Μαραντόνα ήταν καταδικασμένος να παριστάνει τον Μαραντόνα, ήταν υποχρεωμένος να είναι το αστέρι σε κάθε γιορτή, το μωρό σε κάθε βάφτιση και ο νεκρός σε κάθε κηδεία". Εδουάρδο Γκαλεάνο

 

Το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 Απριλίου

Σπύρος Γραμμένος
Αλέξανδρος Κτιστάκης
ΚωΓιαΜαν

Remote video URL

 

Σάββατο 29 Απριλίου

Fundracar
Lostre
Gemma

 

Remote video URL

 

 

Κυριακή 30 Απριλίου

Παραδοσιακό γλέντι
Ορχήστρα Φιλιππίδη (Κεράσοβο Κόνιτσας)
Κιντέρια 

 

 

//

 

Εικόνα
Καραγκιόζης Γιούργια 2023

Το fb κάλεσμα στο φεστιβάλ Γιούργια.

 

Information

Που
Κύτταρο Live
Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα

Πότε
Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Απριλίου, 2023

Εισιτήρια
Ημερήσιο: 13 ευρώ
Τριημέρου: 30 ευρώ
Προπώληση στο καφενείο του Καραγκιόζη (Κωλέττη 33, Εξάρχεια)
Ηλεκτρονική προπώληση, εδώ.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter