Η υπεράσπιση του Θεάτρου Εμπρός συνεχίζεται με τη 2η εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας

Με τη στήριξη των ανθρώπων που το έζησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν για να συνδιαμορφώσουν το κοινό τους όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση, το αυτοδιαχειριζόμενο ΕΜΠΡΟΣ, για 2η εβδομάδα ανακοινώνει σειρά δράσεων και συναντά τα εργατικά και οικολογικά κινήματα.

Το Εμπρός στα 10 χρόνια της ύπαρξης και συνεχούς λειτουργίας του έχει συμπεριλάβει όλες και όλους, είναι και θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά, μια συνεχής έκφραση ελευθερίας, αγάπης, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης και γι' αυτό βρίσκει πάντα στις κρίσιμες στιγμές τη στήριξη του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος.

Κάθε βδομάδα όλο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει ενεργά στην ανοιχτή γενική συνέλευση, έξω από το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο από την καταστολή οι άνθρωποι του ΕΜΠΡΟΣ και φίλοι/-ες καλλιτέχνες συνεχίζουν με τη 2η Εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας.

Το κάλεσμα αναφέρει:

"Σκοπός είναι όμως και να προστατεύσουμε όλοι/-ες/-α μαζί την δημιουργία του πολιτισμού μας και την έκφραση της ελευθερίας μας από κάθε είδους ρατσιστικές, σεξιστικές, παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές. Μέσα από την αλληλοβοήθεια, την αυτομόρφωση, τη συνεκπαίδευση και την αμοιβαία φροντίδα του ενός προς τον άλλον/-η/-ο διατρανώνουμε πως τέτοιες συμπεριφορές ούτε έγιναν, ούτε θα γίνουν ποτέ ανεκτές στο ΕΜΠΡΟΣ και πως η αντιμετώπιση τους είναι ευθύνη όλων μας.

Αυτή τη βδομάδα το ΕΜΠΡΟΣ συναντά τα εργατικά και οικολογικά κινήματα καθώς διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις και την καταστροφή της φύσης".

 

Εικόνα

 
από τον σκιτσογράφο The Rabbit Knows



Το πρόγραμμα εβδομάδας 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου: 

Δευτέρα 31 Μαΐου - ώρα 19.00
Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σε συνεργασία με το Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης οργανώνουν συζήτηση στο κατειλλημένο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, την Δευτερα 31 Μάη, στις 7μμ, με θέμα: "Να ανατρέψουμε το νομοσχεδιο Χατζηδάκη, η απεργία στις 3 Ιούνη" και με ομιλητή τον Κώστα Καταραχιά, απολυμένο πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σαββας.
 

Τρίτη 1 Ιουνίου
Ημέρα καθαρισμού του Εμπρός. Καλούμε σε δημόσιες ανοιχτές συναντήσεις συλλογικής φροντίδας του κτηρίου από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 - από τις 15.00 έως τις 19.00 και από 19.00 έως 22.00 + εκδηλώσεις ημέρας:

Στις 19.30
Ομάδα Κρουστών Quilombo

Στις 20.30

Η Dagipoli Dance Co, αλληλέγγυα στον αγώνα για την απελευθέρωση και την διατήρηση της λειτουργίας του "Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ", καταθέτει και ενώνει την δική της "φωνή", με τη φωνή όλων των ελεύθερων καλλιτεχνών για την δικαίωση αυτού του δίκαιου αγώνα. Συμβάλλει με την παρουσίαση αποσπασμάτων από το έργο της. Επειδή η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία. Επειδή σπάμε "ταμπού", και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα. Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…

Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Χορεύουν: Κλητώ Τσιγκρή, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Ρούλα Τασιοβασίληκαι Γιώργος Χρηστάκης

 

Εικόνα

 

Τετάρτη 2 Ιουνίου

Στις 18.30
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στηρίζει το Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο και διοργανώνει ένα εργαστήρι γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά. Με την ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα χρησιμοποιήσουν το θέατρο ως όχημα και θα πειραματιστούν με παιχνίδια καλλιέργειας της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας. 

Στις 20.00
Εργαστήριο Θέατρο Play Back- Το Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών.
 


Πέμπτη 3 Ιουνίου

19.00 - 21.00
Mάθημα παραδοσιακών χορών 

Στις 21.00
Παραδοσιακό γλέντι με την ομάδα παραδοσιακών χορών και μουσικών του ΕΜΠΡΟΣ και με χορούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της χώρας.
 

Παρασκευή 4 Ιουνίου

Στις 22.30
"STAUN" 
από την ΟΜΑΔΑ MIRÓ-
Ιούνιος 2021. Ο ήλιος έχει πέσει. Ένα άγαλμα παρατηρεί την πόλη. Στη διάρκεια της νύχτας από μπροστά του παρελαύνουν τρεις μεθυσμένες γυναίκες, ένας φωτογράφος, μερικοί μαθητές που έχουν έρθει πενθήμερη, κάποιοι ανυποψίαστοι, ένας άντρας ερωτευμένος με την Λίνα Μενδώνη, και η ίδια η κυρία υπουργός. Θα γίνει άραγε η επανάσταση;
 

Σάββατο 5 Ιουνίου

Ημέρα συνάντησης του Εμπρός με τα οικολογικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Εδώ και πολλά χρόνια με την διοργάνωση ενός πολύ μεγάλου αριθμού ενημερωτικών εκδηλώσεων και την συμμετοχή  στους οικολογικούς αγώνες η συνέλευση στηρίζει τα περιβαλλοντικά τοπικά κινήματα σε όλες τις γωνιές του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική ληστρική λαίλαπα που καταστρέφει τα χωριά και τα δάση, τα ποτάμια και τους ωκεανούς, όλα τα έμβια όντα και τη ζωή μας. 

ώρα 15.30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΤΝΑΓΜΑΤΟΣ 
Συμμετοχή στο κάλεσμα του οικολογικού κινήματος Support Earth για τον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στις 20.30 πορεία υπεράσπισης και στήριξης του Εμπρός από τα περιβαλλοντικά κινήματα- προς το θέατρο


ώρα 21.00

Πλατεία Εμπρός
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Support Earth για την Μητέρα Γη
Αδέσποτες Σκύλες
Los Tre
Hippomaniacs
Μαντάρες
Αγία Φανφάρα

 
Κυριακή 6 Ιουνίου Ώρα 19.00

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ
 

//

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ 

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.

Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. 

Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγής, φόβου, ιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ! 
 
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. 

//


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και τη fb σελίδα του ΕΜΠΡΟΣ.

Εικόνα
embros_theatre_protests_2nd_week_art_freedom_inexarchiagr




Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter