Η ταινία "Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί" από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinedoc

Το φεστιβάλ Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί" (Humanity on Trial), σε δύο αθηναϊκές προβολές, τον Απρίλιο.

Ένα ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό, μία ιστορία μέσα από τα μάτια ενός εθελοντή που βρέθηκε να κατηγορείται για παράνομη διακίνηση μεταναστών. 

Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί / Humanity on Trial | Jonas Bruun | 70' | Δανία, Ελλάδα | 2019

 
Στα τέλη του 2015 ο Σαλάμ Αλντίν ήρθε από τη Δανία στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διάσωση των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία. Τέσσερις μήνες αργότερα, και έχοντας ήδη προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Από τις ακτές της Λέσβου ως τα ελληνικά δικαστήρια, η ταινία ακολουθεί την οδύσσεια του Σαλάμ καθώς αυτός δοκιμάζει τα όρια ανάμεσα στην ανθρωπιστική βοήθεια και την μεταναστευτική πολιτική.

*Μετά την προβολή ο Σαλάμ Αλντίν θα βρίσκεται εκεί για να συνομιλήσει με την δημοσιογράφο Φιλιώ Κοντραφούρη.


Ημερομηνίες Προβολής:

Τετάρτη 17 Απριλίου, 19.30
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31
Εισιτήρια: 6 ευρώ, φοιτητικό 3 ευρώ

*Παρουσία του Σαλάμ Αλντίν

Κυριακή 21 Απριλίου, 16.00
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

//

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Δείτε τον Κόσμο Αλλιώς! 


 

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter