Holy Purple: Η πρώτη από τις 4 μορφές του έργου της Ανδρονίκης Μαραθάκη έρχεται ψηφιακά

Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα της Ανδρονίκης Μαραθάκη, που εξελίσσεται όλο αυτό το διάστημα και φέρει 4 μορφές, εμφανίζεται πρώτα σε ψηφιακή μορφή δημοσίως, υπό τον τίτλο gardening the holy purple, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες παρουσίασης των παραστατικών τεχνών για την πραγματοποιήση των υπόλοιπων.

*φωτογραφία by Kostisk

«Επειδή τίποτα δεν μπορεί να πυκνώσει και να διασταλεί προς τα εμπρός αν δεν διαθέτει τη δυνατότητα να πάει και προς τα πίσω, κάτι σαν μια ζυγαριά, φαντάζομαι ένα μέλλον να πατάει πάντα σε γενεές.

Πάω πίσω λοιπόν στα βασικά του ανθρώπου.

Μέσα από το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αντίληψη και επεξεργάζεται παρελθόν και παρόν, εικονικό και πραγματικό, μέσα από τις αλληλοεπικαλύψεις αισθήσεων και σχέσης με τον κόσμο, εντοπίζω ένα μέλλον στη φύση του χορευτή: στη συνεχή του συνδιαλλαγή με το μεσοδιάστημα ή κενό και στο σθένος του απέναντι στο φόβο του να μην μείνει για πάντα εδώ,στο ίδιο σημείο».

Ανδρονίκη Μαραθάκη

Το έργο χορού με σκηνική παρουσία "hiding in holy purple", το ψηφιακό έργο "gardening the holy purple", η εγκατάσταση "turning in holy purple" και το εργαστήριο χορού "jumping in holy purple", είναι οι τέσσερις μορφές που μαζί με τα ενδιάμεσα κενά που αυτές δημιουργούν, συνθέτουν ένα πλέγμα, μια τεχνολογία σχέσεων.

"Πλέκουν" επίσης το παρελθόν, με ότι μοιάζει για μέλλον και εικάζουν για πιθανά σημεία επαφής, σημεία επικοινωνίας σχέσεων αποσπασμένων, ετεροχρονισμένων, με απόσταση ανάμεσά τους και άλλων που συγκρούονται.

Πού; Πάνω σε εδάφη που δείχνουν ασταθή και μεταβάλλονται.

Μία εικαστική πλατφόρμα που αλλάζει κλίση με τις όποιες μετατοπίσεις των ανθρώπων, ένας ψηφιακός τόπος που οργανώνεται από φωνές τους και μία χορογραφική πρακτική που αναπτύσσεται από τις σχέσεις του Σώματός τους.

Σε τέτοια "τοπία" το holy purple κάνει εικασίες σήμερα για τη φύση του ανθρώπου, τη φύση του «χορού» του και αυτή ενός καλλιτεχνικού έργου (χορού).

Μέσα από την ιδιαιτερότητα του χορευτή και τους τρόπους με τους οποίους ο ίδιος νοεί, βιώνει, εκπαιδεύεται, παρατηρεί και κατ’ επέκταση ερευνά τον κόσμο, το holy purple μοιράζεται τρόπους επεξεργασίας ως ευκαιρίες για αναδιατάξεις και μεταμορφώσεις. Ως δυνατότητες συσχετισμένες, αλλά όχι κατευθυνόμενες για να μεθοδεύσουν γνώση.

hiding in holy purple
Τον Απρίλιο 2021 η ομάδα μοιράζεται την τελική φάση προβών του έργου με σκηνική παρουσία σε έναν δημόσιο χώρο με σκοπό την κινηματογράφηση του.

gardening the holy purple
Παράλληλα συμπεριλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων-συζητήσεων πάνω στην πλατφόρμα | turning in holy purple και ενεργοποιεί την ψηφιακή του μορφή από τις 20 έως και τις 30 Απριλίου όπου οι θεατές-χρήστες μπορούν να ενημερώνουν περαιτέρω το έργο με την ηχογράφηση των δικών τους φωνών στο www.holypurple.com.

//

Ψηφιακό έργο "gardening the holy purple"

Που
Διαδικτυακά στη σελίδα του holy purple

Πότε
Από την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021
Ώρα: 12.00 π.μ.

Η κοινοποίηση του τόπου και των ημερομηνιών για όλες τις μορφές του έργου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 

 //
"Jump as carmine, Blue as to fall, turn as gardening, pas de deux knots"
// 


Συντελεστές

the holy purples:

Κάντυ Καρρά & Λουκιανή Παπαδάκη (έρευνα και ερμηνεία)
Λάμπρος Πηγούνης (σύνθεση ήχου και ηχητικός προγραμματισμός)
Νύσος Βασιλόπουλος (φωτιστικό περιβάλλον)
Φίλιππος Βασιλείου (επιμέλεια πλατφόρμας)
Στεριανή Τσιντζιλώνη (έρευνα και δραματουργία)
Ραλλού Αβραμίδου (επικοινωνιακές πρακτικές)
Γιάννης Κρανιδιώτης (ηχητικός προγραμματισμός ιστότοπου και εικαστική επιμέλεια ιστότοπου)
Ευτυχία Λιάπη (σχεδιασμός αφίσας)
Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς (κινηματογραφική απόδοση)
Nick Strauss Klein-feldenkraisproject (Feldenkrais Method guidance)
Delta-Pi Productions (οργάνωση παραγωγής)
Ανδρονίκη Μαραθάκη (έρευνα και χορογραφία)

Μάθετε περισσότερα στη fb σελίδα του holy purple.

Εικόνα
holy_purple_marathaki_androniki_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter