Στα Εξάρχεια με τον Οδυσσέα Τζιρίτα - Το άλμπουμ Gonzo Bliss, τα λάιβ και τα μελλοντικά σχέδια

Ο Οδυσσέας Τζιρίτας, μαζί με το συγκρότημά του, μετά από πολλούς μήνες μουσικής εκτόνωσης μόνο στο στούντιο, επιστρέφει στα λάιβ. Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του δεύτερου άλμπουμ του "Gonzo Bliss", θα γίνει στο Ίλιον Plus μαζί με τους Cosmonuts, οι οποίοι με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν το τελευταίο τους άλμπουμ "Leaps of Fate".

Συντάκτης/φωτογραφίες: Nancy Angelopoulou 

Η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Οδυσσέα Τζιρίτα έφτασε στα αυτιά μας τέλη του 20'. Μετά από δύο EP και το άλμπουμ Butterflies, το Gonzo Bliss είναι γραμμένο σε στούντιο και περιλαμβάνει 10 κομμάτια με πολλά στοιχεία ετερόκλητα που όμως δίνουν ένα συνολικό αποτέλεσμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Γνωρίζοντας, από προσωπική εμπειρία, πως ο Οδυσσέας μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού όταν ανεβαίνει στη σκηνή αναμένουμε τώρα να τα ακούσουμε και αυτή του τη δουλειά σε ζωντανή εκτέλεση.

Λίγες ημέρες λοιπόν, πριν την πρώτη λάιβ παρουσίαση των κομματιών του Gonzo Bliss μετά την κυκλοφορία τους, συναντήσαμε τον Οδυσσέα και περπατήσαμε στα Εξάρχεια μιλώντας για μουσική και όνειρα..


Εικόνα



 

Νάνσυ: Πως θα περιέγραφες τον δίσκο σε κάποιον πριν τον ακούσει;

Οδυσσέας: Είναι δέκα ποπ κομμάτια, με διαφορετική προσέγγιση του όρου σε κάθε τρακ. Κάποια γράφτηκαν την περίοδο του Butterflies, όμως τα περισσότερα το καλοκαίρι του 2019, με εξαίρεση το Explain/Escape, το οποίο έγραψα σχεδόν πριν μπούμε στούντιο. 

Νάνσυ: Πόσο διαφορετικά ή πειραγμένα θα ακούσουμε τα κομμάτια σου στο Ίλιον Plus, μιας και έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από τότε που γράφτηκαν;

Οδυσσέας: Όσα γράψαμε στο δίσκο, λόγω της πολυτέλειας του στούντιο -πολλές κιθάρες, τρία ντραμς σετ ταυτόχρονα- ξέραμε ότι δεν μπορούν να παιχτούν λάιβ με τέσσερα άτομα. Επιπλέον τώρα έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το υλικό, έχω ακούσει πολλή μουσική και πλέον ακούω τα κομμάτια του δίσκου τελείως διαφορετικά. Οι ήδη αλλαγμένες ενορχηστρώσεις λοιπόν που έγιναν για δύο κιθάρες άλλαξαν τώρα κι άλλο. 

Νάνσυ: Υπάρχουν πλάνα να φτιάξεις βίντεο-κλιπ για κάποιο από τα κομμάτια του Gonzo Bliss;

Οδυσσέας: Θα θέλαμε αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην αισθητική. Πρώτο θα ήταν το Dude αλλά όπως όλα τα σχέδια, πήγε πίσω λόγω πανδημίας. Υπάρχουν όμως ιδέες και για άλλα κομμάτια, για diy βίντεο, που όμως δεν μπορούσαν να γυριστούν μέσα στο σπίτι. 

Νάνσυ: Οι συντελεστές του άλμπουμ;

Οδυσσέας: Την παραγωγή του δίσκου έκανε ο Αχιλλέας Χαρμπίλας, την ηχοληψία ο Νίκος Τριανταφύλλου (Sonic Playground studio), τη μίξη ο Ηρακλής Βλαχάκης, mastering ο Κώστας Ekelon (The Cave) και η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι της Φοίβης Σκούταρη και το layout από Snowblid Graphics.

Στο άλμπουμ Gonzo Bliss έγραψα φωνητικά, κιθάρες, μπάσο και πλήκτρα, ο Ματθαίος Ιεραπετρίτης κιθάρες και φωνητικά, ο Αχιλλέας Χαρμπίλας έγραψε Synths/FX,  η Σοφία Ασημακοπούλου έκανε φωνητικά και ο Γιάννης Παπανικολάου ήταν στα ντραμς.

Στο Ίλιον Plus όμως θα εμφανιστούμε με τη νέα σύσταση: Οδυσσέας Τζιρίτας (φωνητικά, κιθάρες), Γιωργος Λαναράς (μπάσο, φωνητικά), Γιάννης Δημάκος (ρυθμική κιθάρα), Γιάννης Παπανικολάου (ντραμς). 



Εικόνα

 

Odysseas' Fb Page | Instagram | YouTube Channel | Spotify | Bandcamp

Νάνσυ: Δείχνεις τόλμη στους πειραματισμούς. Υπάρχει κάτι που δεν πίστευες ότι θα τολμήσεις καλλιτεχνικά αλλά το έκανες;

Οδυσσέας: Ναι, σε αντίθεση με τα δύο άλμπουμ που έχω κυκλοφορήσει, αυτό που δουλεύουμε τώρα το έχουμε οριοθετήσει αρκετά. Είπαμε να δοκιμάσουμε (με τον Αχιλλέα ξανά ως παραγωγό) πόσο μπορούμε να αναπτύξουμε ένα μουσικό είδος, το οποίο παραδόξως μου φαίνεται πιο δύσκολο από την προηγούμενη λογική που πήγαινε από μπαλάντα σε "ξύλο"... Τώρα πρέπει να βρω ένα τρόπο 40 λεπτά να μείνω πιστός σε ένα πράγμα και να κρατήσω το ενδιαφέρον του ακροατή. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει και λίγο με τρομάζει. Το μόνο που μπορώ να σας πω από τώρα είναι ότι θα δώσω περισσότερο βάρος στους στίχους αυτή τη φορά, που δοκιμάζω να τους γράψω πρώτα και μετά να τους "ντύσω" με μουσική, το οποίο για μένα είναι κάτι σαν πείραμα. 

Νάνσυ: Πώς αντιμετωπίζεις την κριτική και τις συμβουλές των μεγαλυτέρων;

Οδυσσέας: Αν μιλάμε για Τέχνη πάντα θα υπάρχει κριτική, και αρνητική. Αρχικά με πείραζε πολύ, με έπαιρνε από κάτω. Αργότερα άρχισα να τη βλέπω ως χρήσιμη, έμαθα να το διαχειρίζομαι. Πλέον απορροφώ την πληροφορία χωρίς όμως να προσπαθώ να ικανοποιήσω στη συνέχεια αυτόν που έκανε το αρνητικό σχόλιο.

Νάνσυ:  Γρήγορες ερωτήσεις - Σε ποιά σκηνή ονειρεύεσαι να εμφανιστείς;

Οδυσσέας: Του Glastonbury.. 

Νάνσυ: Με ποια μπάντα θα ήθελες να μοιραστείς τη σκηνή;

Οδυσσέας: Με τους Parquet Courts θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή έστω να είμαι το πρώτο όνομα που κι αυτοί το τελευταίο. 

Νάνσυ: Προτιμάς μικρές σκηνές ή να εμφανίσεις σε φεστιβάλ;

Οδυσσέας: Σίγουρα σε μικρά stages! Ακόμα το αγαπημένο μου λάιβ είναι και το πρώτο που παίξαμε με τη μπάντα, με την προηγούμενη σύνθεση με τον Ματθαίο και τη Σοφία που έγραψαν και στο δίσκο, τον Flavio και την Κλειώ. Ήταν στο υπόγειο της Crust που το είχαμε γεμίσει ασφυκτικά. 

Νάνσυ: Είσαι άνθρωπος της μέρας ή της νύχτας;

Οδυσσέας: Της ημέρας. Είμαι αρκετά παραγωγικός επτά με δώδεκα το πρωί και μου αρέσουν και οι βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι λίγο δύσκολο όμως, γιατί οι άλλοι μουσικοί πάνε για ύπνο εκείνες τις ώρες και το βράδυ μετά τα λάιβ οι υπόλοιποι έχουν ενέργεια. 
 

Νάνσυ: Αγαπημένα μέρη και βόλτες στην Αθήνα;

Οδυσσέας: Μένω κοντά στο κέντρο και μου αρέσει, ιδιαίτερα βόλτες στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα. Τώρα τελευταία, λόγω και του στούντιο που πηγαίνω συχνά έχω αρχίσει να εκτιμάω και την Κυψέλη. 

Νάνσυ: Άλλες πόλεις που θα ζούσες;

Οδυσσέας: Σίγουρα Βερολίνο, όχι μόνο λόγω μουσικής, μου αρέσει η αισθητική, τα μεγάλα πεζοδρόμια! Και φυσικά για τη μουσική σκηνή. Επίσης θα ζούσα και σε κάποια πόλη της Πορτογαλίας λόγω κουλτούρας, έχω ακούσει πολλά όμορφα πράγματα που θα ήθελα να επιβεβαιώσω.

Εικόνα



 

Cosmonuts "Leaps of Fate" - Odysseas Tziritas "Gonzo Bliss"

Που 
ΙΛΙΟΝ Plus
Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Πότε
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, 2021

Εισιτήρια
7 ευρώ

*Το fb κάλεσμα στο λάιβ στο Ίλιον Plus.

Εικόνα
Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά (παιδική παράσταση)

 Συντάκτης/φωτογραφίες: Nancy Angelopoulou

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter