Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε 200 ταινίες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε 200 φιλμ, μέσω της ιστοσελίδας του. Δίνοντας έμφαση στο "μαζί", το φεστιβάλ στέλνει ένα παγκόσμιο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Συντάκτης: Nancy Angelopoulou 


Ακόμα μία πρωτοβουλία κινηματογραφικού φεστιβάλ έρχεται να προστεθεί σε αυτές των πολιτιστικών φορέων και μονάδων που, σε παγκόσμιο επίπεδο, βοηθούν μέσω της Τέχνης να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα αυτή την περίοδο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), δίνει τη δυνατότητα σε όλες και όλους να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 800 ντοκιμαντέρ που βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του και μπορούμε να παρακολουθήσουμε δωρεάν ή με μικρό αντίτιο.

Πρόκειται για μία κίνηση που δεν αφορά μόνο στην περίοδο της καραντίνας, αλλά τώρα ίσως έχουμε περισσότερο χρόνο να διαθέσουμε στην επιλογή των ταινιών και ντοκιμαντέρ που θα επιλέξουμε.

 

Εικόνα
idfa_free_documentary_inexarchiagr


Συλλογή ταινιών με ελεύθερη πρόσβαση

Μια συλλογή από φιλμ του IDFA είναι διαθέσιμη διαδικτυακά τα τελευταία χρόνια και είναι η κατάλληλη περίοδος να το εκμεταλλευτούμε. 300 ντοκιμαντέρ για όσους βρίσκονται στην Ολλανδία και 200, προσβάσιμα από οπουδήποτε στον κόσμο. Τα ντοκιμαντέρ, που έχουν παραχθεί μεταξύ 1988 και 2019, είναι μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους και αγγίζουν ποικίλα θέματα. Η ιστοσελίδα μας δίνει τη δυνατότητα να ψάξουμε στον κατάλογό της με βάση το θέμα, τη χώρα παραγωγής, το τμήμα του φεστιβάλ, το μήκος ή την έκδοση του φιλμ. Μπορείτε να τα βρείτε, εδώ.

Εικόνα
dear_araucaria_2015_idfa_inexarchiagr

Dear Araucaria | 2015 | Matt Houghton | 10'

Εικόνα
park_avenue_2012_idfa_free_documentary_inexarchiagr

Park Avenue: Money, Power and the American Dream | 2012 | Alex Gibney | 58'

Συλλογή ταινιών με μικρό αντίτιμο

Περισσότερα από 500 φιλμ και πρότζεκτ είναι επίσης διαθέσιμα με μικρό κόστος. Τα έσοδα, όπως μας ενημερώνει το φεστιβάλ μοιράζονται απευθείας στον κινηματογραφιστή, τον διανομέα και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Το IDFA συγκεντρώνει σε αυτή τη συλλογή της ιστοσελίδας του, φιλμ από προηγούμενες χρονιές.

Εικόνα
double_take_hitchcock_idfa_inexarchiagr

Double Take | 2009 | Johan Grimonprez | 80'


Εικόνα
holy_cow_2016__idfa_inexarchiagr

Holy Cow | 2016 | Imam Hasanov | 74'



Από το μήνυμα του φεστιβάλ για την πανδημία:

"Θέλουμε να ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο δε θα είμαστε απομονωμένοι, σε ένα κόσμο που τα εθνικά σύνορα θα είναι ανοιχτά και δε θα βρίσκεται κανείς σε κίνδυνο. Σε ένα κόσμο ανοιχτόμυαλο με ισχυρούς δεσμούς και απαραίτητη τη μεταξύ μας διάδραση. Θέλουμε ένα κόσμο στον οποίο οι Τέχνες θα είναι σανίδα ελπίδας και προοπτικής, έμπνευσης και ψυχαγωγίας, που θα μπορούμε να απολαύσουμε μαζί".

Εικόνα
idfa_free_documentary_logo_inexarchiagr

 Συντάκτης: Nancy Angelopoulou 

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter