Αυτοοργανωμένη προφεστιβαλική συναυλία του 1ου CoOpenAir τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Προφεστιβαλική συναυλία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) ετοιμάζουν για τον Σεπτέμβρη οι διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.


Μια αυτοοργανωμένη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του φεστιβάλ CoOpenAir, χωρίς σπόνσορες, χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη συνεισφορά, θα πραγματοποιηθεί στην Καλών Τεχνών της Αθήνας, ένα μήνα πριν το φεστιβάλ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Τα λόγια του Κουβανού συγγραφέα και ποιητή Χοσέ Μαρτί, "Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις", δίνουν το πρόταγμα για τις πρωτοβουλίες και στις δύο πόλεις.





Οι διοργανωτές

Εικόνα
collage_coopenair_inexarchiagr



Το μήνυμα που βρίσκουμε στη σελίδα των διοργανωτών:

"Ο δρόμος του συνεργατισμού, της αυτοδιαχείρισης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας στην εργασία, ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος ο οποίος επιλέξαμε να πορευτούμε με πρόταγμα την εργασία χωρίς αφεντικά και την ισότητα. Τασσόμαστε ανοιχτά στο πλευρό των συνεργατικών δομών που λειτουργούν πραγματικά αμεσοδημοκρατικά και βλέπουν τους εαυτούς τους, όπως και εμείς, ως τμήμα του προπλάσματος για μια άλλη κοινωνία.

Μπορούμε χωρίς αφεντικά, από τα κάτω, αυτοοργανωμένα, με αυτοδιαχείριση, ενάντια στην οικονομική τους βαρβαρότητα. Γι' αυτό διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία από τα πάνω, που στηρίζεται στις ευρωπαϊκές και κρατικές χρηματοδοτήσεις και φοράει προβιά αλληλεγγύης και συνεργατικής οικονομίας".

//

*Δείτε εδώ τη σελίδα της εκδήλωσης και εδώ τη σελίδα του 1ου CoOpenAir Festival

Το αφισάκι της συναυλίας

Εικόνα
coopenair_athens_inexarchiagr


Εικόνα
Οι Rollin

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter