Ανεξάρτητος κινηματογράφος, μουσικά ντοκιμαντέρ και διαδικτυακές σειρές από πλατφόρμες, φεστιβάλ και σκηνοθέτες που ξεχωρίσαμε στο ιντερνετικό χάος

Θεωρούμε σημαντικό να επισκεπτόμαστε όλοι τους κινηματογράφους της γειτονιάς μας. Της κάθε γειτονιάς. Όμως αγαπάμε τον κινηματογράφο, ακόμα και όταν οι αίθουσες είναι κλειστές. Γι' αυτό ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε καινούργιες ανεξάρτητες δημιουργίες, μουσικά ντοκιμαντέρ, εγχώριες σειρές αλλά και ιντερνετικούς τρόπους για να τα απολαύσουμε.

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου 

Εντοπίσαμε πλήθος ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους σε νέες πλατφόρμες, μία νέα διαδικτυακή επίκαιρη σειρά από Έλληνα σκηνοθέτη και ηθοποιούς από διάφορες χώρες, 8 μικρού μήκους από σκηνοθέτες που μένουν και γυρίζουν ταινίες στο σπίτι, αλλά και μουσικά φιλμ από το αγαπημένο μας -ιντερνετικό πια - φανζίν, το Merlin's Music Box.
 
 

Cinobo  - Cinema No Borders, σινεμά χωρίς όρια

Η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα, ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Η 7η Τέχνη απλώνεται μπροστά μας με ένα κατάλογο ταινιών ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Η ταινιοθήκη του Cinobo φιλοξενεί εκατοντάδες επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα, ενώ εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με νέες προσθήκες, μεταξύ των οποίων και μία πρεμιέρα, δηλαδή μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις κατηγορίες που βρίσκουμε στο Cinobo: Πρεμιέρες, Νέες ταινίες, Φεστιβαλικά Διαμάντια, LGBTQ+, Ντοκιμαντέρ, Κλασικές ταινίες, Ταινίες Βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και Βαλκανικός Κινηματογράφος.

Η πλατφόρμα προσφέρει 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής για να εξερευνήσουμε όλη την ταινιοθήκη του, χωρίς καμία χρέωση ή δέσμευση, σε όλες τις συσκευές ακόμα και εκτός σύνδεσης.


Ανάμεσα στις ταινίες που κυκλοφόρησαν αυτό το μήνα στην πλατφόρμα, ξεχωρίζουμε: 

- Το "Wadjda" (Το Απαγορευμένο Ποδήλατο), την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Σαουδική Αραβία σκηνοθετημένη από γυναίκα.
- Την ταινία "Two Days, One Night" (Δύο Μέρες και Μια Νύχτα) με τη Μαριόν Κοτιγιάρ.
- Τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα "Η ζωή της Αντέλ", του Αμπντελατίφ Κεσίς.

   

Cinesquare - Η βαλκανική πλατφόρμα VoD

H πλατφόρμα Cinesquare που προωθεί ταινίες από χώρες όπως η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία, η Αλβανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Κύπρος, δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να παρακολουθήσουμε video on demand, εστιάζοντας στην παραγωγή των Βαλκανίων, αλλά και του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Με συλλογές ταινιών, ξεχωριστό παιδικό τμήμα, κατηγορίες όπως: Η Θετική Πλευρά, Φεστιβαλικές ταινίες, Μπερλινάλε, Ο κόσμος του animation, Βαλκανικό μιξ, Η ζωή είναι μουσική, Ταινίες τις εβδομάδας, το Cinesquare δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 800 φιλμ (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια). Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες ή και μεταγλωττισμένες ανάλογα με την χώρα. 

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών, χωρίς χρέωση, αλλά και μία κατηγορία για τις ανάγκες της περιόδου παραμονής στο σπίτι, το StayHome, με μεγάλο αριθμό ταινιών - πάνω από 200 ταινίες - για μικρούς και μεγάλους, να είναι διαθέσιμες δωρεάν. 

Από την κατηγορία #StayHome ξεχωρίσαμε:

- Την ταινία μικρού μήκους One More Cup of Coffee (2017) του Gjorgji Lazov, 12'.
- Τη δραματική ταινία "The Magic of Hope" (2011) του Πάκο Τόρες, 85'.
- Το γερμανικό ρομαντικό δράμα "Sleeping Songs" (2009) του Andreas Struck, 86'.

 
Και φυσικά το ντοκιμαντέρ "Επιστροφή στην κορυφή - Back to the Top" του Στρατή Χατζηελενούδα, με διάρκεια 96 λεπτά, το οποίο θα βρείτε στην πλατφόρμα
 

Δείτε το τρέιλερ:
 



5 ταινίες διαθέσιμες στο Merlin's Music Box

Το Merlin’s Music Box που λειτουργεί ηλεκτρονικά από το 2014, παρουσιάζει στο κανάλι του, πέντε (προς το παρόν) ταινίες για διασκέδαση και προβληματισμό. Όλα τα φιλμ σχετίζονται φυσικά με τη μεγάλη αγάπη του Merlin's, τη μουσική και μπορείτε να τα δείτε, εδώ!

- Suburbia (1983 - Τα αποβράσματα της κοινωνίας) της Penelope Spheeris
- The Filth and the Fury (2000), το μουσικό ντοκιμαντέρ του Julien Temple για τους Sex Pistols
- Good Vibrations (2012), η ταινία των Lisa Barros D'Sa and Glenn Leyburn
- The Runaways (2010), της Floria Sigismondi με θέμα τη θρυλική all-girl μπάντα των 70's
 - CBGB (2013), η ταινία του Randall Miller για το θρυλικό rock club της Νέας Υόρκης 

Εικόνα
suburbia_merlins_films_inexarchiagr

Suburbia, 1983


8 ταινιάκια από αγαπημένους σκηνοθέτες και το ΦΚΘ

Το κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (TIFF) προβάλλει ήδη από τις 3 Απριλίου, το πρότζεκτ με τις 8 μικρού μήκους ταινίες που δημιούργησαν Έλληνες σκηνοθέτες στο σπίτι, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ.

Στο «Χώροι #1», 8 αγαπημένοι έλληνες σκηνοθέτες γύρισαν, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ, μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουν μια ταινία μέσα στο σπίτι τους, αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο.

*Οι ταινίες αντλούν έμπνευση από το βιβλίο του Georges Perec "Species of Spaces".

00:19 Γιώργος Γεωργόπουλος | Παραθεριστές στην Πομπηία
03:36 Ρηνιώ Δραγασάκη | Απίθανες σκέψεις γυναίκας πάνω σε διάζωμα
07:27 Ζαχαρίας Μαυροειδής | Εγώ, το σπίτι μου
09:43 Μίνως Νικολακάκης | 31/3/20 8.00
12:42 Μαριάννα Οικονόμου | Οι άλλες μου ζωές
15:42 Σταύρος Παμπαλλής | Η Κλειώ και ο Παπάς της κάνουν ταινία
20:35 Σύλλας Τζουμέρκας | Foghorn
24:01 Σταύρος Ψυλλάκης  | Η φωτογραφία μου


Stay Inside - Η νέα διαδικτυακή σειρά

Ο σκηνοθέτης Στάθης Αθανασίου, αντλώντας έμπνευση από την ταινία μικρού μήκους "Stay Inside" που δημιούργησε το 2005, σε συνεργασία με μία ομάδα ηθοποιών, παρουσιάζει την αγγλόφωνη διαδικτυακή σειρά "Stay Inside - The web series". To πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Η τριανδρία", διάρκειας 9', έκανε πρεμιέρα στις 5 Απριλίου, στο κανάλι του σκηνοθέτη στο YouTube.

Στη σειρά εμφανίζονται:
Αιμιλιανός Σταματάκης, Fabu David Fernández, James Oliver Dunn, Δημήτρης Ζαλαχώρης, Μάνος Βασιλάκης, Τεό Αμπαζής, Αντώνης Βλάχος, Αναστασία Στυλιανίδη, Νέστωρ Κοψιδάς, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Ευδοκία Χρυσοβέργη.

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου

Εικόνα
Rockabilly burnout στο Beatniks στην Κωλέττη

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter