3o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Let It Beer από το Γαλατικό Χωριό στη Χαλκίδα

Το μουσικό γεγονός του Σεπτεμβρίου στη Χαλκίδα, το φεστιβάλ Let it Beer διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Γαλατικό Χωριό, φιλοξενώντας ονόματα που θα ταράξουν τα τρελά νερά της πόλης.

Συγκροτήματα που ακούστηκαν πολύ φέτος συνοδεύονται από πιο νέα ονόματα και δύο σχήματα της Χαλκίδας, μαζί με dj sets και άφθονες μπύρες, στο 3ο Let It Beer Fest.

Το διήμερο φεστιβάλ φιλοξενείται στο Θέατρο Ορέστη Μακρή και προετοιμάζει το κοινό του από την Πέμπτη, με ένα πάρτυ-ζέσταμα, τη μουσική του οποίου αναλαμβάνει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με τους POEt's SOUND και τον dj Danny Panagiotou.
 

Το Πρόγραμμα του 3ου Let It Beer Fest

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
BAiLdSA
Λάργκο Largo
The Rockin' Dead
Koonoopomana
The Knives

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
Naxatras
Tuber
Lazy Man's Load
Grey River & The Smoky Mountain
SomeCrow

Εικόνα
letitbeer_stage_inexarchia

Φώτο από το στήσιμο, λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι Naxatras είναι μια ψυχεδελική ροκ μπάντα από την Θεσσαλονίκη, που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και  εξωτερικό, με τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες στο ενεργητικό της και συμμετοχή σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Lake On Fire και Keep It Low. Το prog/psych rock σχήμα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο του το 2015, ενώ φέτος τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος τους με την ονομασία ΙΙΙ.

Οι Baildsa αυτοχαρακτηρίζονται ως μια balkan gypsy punk μπάντα. Αυτή είναι μια πολύ αντιπροσωπευτική περιγραφή, αν και ο ήχος έχει πολλά περισσότερα αφού θα ακούσεις μέσα ska, punk, reggae ή ακόμα και stoner στοιχεία. Έχουν συνεργαστεί με τον Manu Chao, τους Kultur Shock και τους New Model Army, ενώ έχουν κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ με τελευταίο το zVaRnA του 2014. 

Οι Tuber είναι μια μπάντα από τις Σέρρες, αλλά αν σου έλεγε κάποιος ότι έρχονται από την έρημο της Καλιφόρνια, όπως πολύ εύστοχα σημείωνε το περιοδικό Sludgeswamp, θα το πίστευες. Post-rock, progressive και psych ήχοι με doomy κιθάρες είναι όλα στοιχεία που σχηματίζουν την μουσική τους ταυτότητα. Έχουν παρουσιάσει δυο δίσκους μέχρι σήμερα, με τελευταίο το Out Of The Blue που κυκλοφόρησε πέρσι.


Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο κινούνται μεταξύ της ροκ και της παραδοσιακής μουσικής, πάντα όμως με κοινωνικό προσανατολισμό. Το επταμελές γκρουπ κυκλοφόρησε το πρώτου του EP το 2016 και γύρισε συναυλιακά όλη την Ελλάδα. Φέτος μπορεί να συμμετέχουν σε αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ, αλλά παράλληλα ετοιμάζουν το νέο, δεύτερο, EP τους. Όπως λένε οι ίδιοι, το όνομά τους σημαίνει αργά και με μεγαλοπρέπεια. 


Οι Lazy Man's Load είναι μια νέα stoner rock μπάντα από την Αθήνα, που σχηματίστηκε το 2016 από τους Σάββα Θεοδοσιάδη (κιθάρα) και Βασίλη Τσιότσιο (μπάσο), με τους Roxx (φωνητικά) και Παναγιώτη Φουρναράκη να έρχονται να συμπληρώσουν το line-up του γκρουπ. Οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους ως swampalyptic chaos rock. Το πρώτο τους single με τίτλο "Start Breathing" κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 από την BLB Records.


Οι The Rockin’ Dead είναι μια εξαμελής μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2015. Μπορεί να έχουν hard rock βάση, αλλά δεν μπαίνουν εύκολα κάτω από ταμπέλες, μιας και αντλούν επιρροές από πολλά και διαφορετικά είδη. Το ντεμπούτο τους, με τίτλο "Here Comes The Darkness", κυκλοφόρησε το 2016, ενώ πέρσι επέστρεψαν με το single Fighter’s Anthem.


Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014. Κινούνται ανάμεσα στην americana, το folk και την bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία ιρλανδικής και ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Το Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο "Something’s Wrong", ενώ πέρυσι παρουσίασαν την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο "Captain Death".


Το space/ surf/ garage/ psych σχήμα των Koonoopomana συστήνεται μόνο του: "Το δηλητήριο της Poison Ivy στη μύτη ενός κουνουπιού… buzz με reverb στα χρώματα της ζούγκλας! Τσιμπάνε και ρουφάνε… το αίμα δεν τελειώνει ποτέ, το πρήξιμο είναι μεγάλο… Έτος γέννησης κάπου μεταξύ 2010 με 2014. Ετοιμάζουμε κυκλοφορία κάπου στο 2018".

Το Γαλατικό Χωριό συνεχίζει να είναι μεγάλος υποστηρικτής της τοπικής μουσικής σκηνής. Φέτος στη σκηνή του Let It Beer θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα The Knives και SomeCrow από την Χαλκίδα!

//

Και πάμε για μουσικές προθέρμανσης!


 
Ινφο
3ο Let It Beer Summer Fest από το Γαλατικό Χωριό

Που
Θέατρο Ορέστη Μακρή

Πότε
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου - Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
Οι πόρτες κάθε μέρα ανοίγουν στις 19:00

Εισιτήρια
Τιμή Ημέρας: 9 €

Το αφισάκι της εκδήλωσης, η σελίδα του φεστιβάλ και το fb κάλεσμα

Εικόνα
letitbeer_poster_inexarchia

 

Εικόνα

 

Ακολουθήστε το inExarchia στο 
facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter