3 μέρες γεμάτες με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, μουσικές στον Κήπο του Παντείου

Κόντρα στις λογικές που θέλουν το Πανεπιστήμιο ένα χώρο αποστειρωμένο, κέντρο εξετάσεων, χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις, το φεστιβάλ του Αντί της Σιωπής επιδιώκει να δείξει πως το Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος στον οποίο οι φοιτητές ζουν μαζί, κοινωνικοποιούνται, πολιτικοποιούνται και αγωνίζονται.

Φεστιβαλάκι στον Κήπο του Παντείου για 3 μέρες γεμάτες με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, μουσικές και ποτά, διοργανώνει το Αντί της Σιωπής, η αυτόνομη αριστερή φοιτητική συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στο Πάντειο σαν σχήμα και όχι σαν παράταξη.

Πρόγραμμα

Τρίτη 19 Μαρτίου - 3μ.μ.
Ακροδεξιά και Ευρώπη: μια συζήτηση για την άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων.
Παρεμβαίνει ο Σ.Σεφεριάδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 

Τετάρτη 20 Μαρτίου - 3μ.μ.
Μια συζήτηση με αφορμή τα Ζακ/Zackie. Θέματα οι
 έμφυλες ταυτότητες, οι θυληκότητες, οι οροθετικές, οι ντραγκ κουην και όλα όσα ο Ζακ ήταν υπερήφανα. Και πως εν τέλει στην παρούσα συγκυρία, ο μόνος εγγυητής της "δημόσιας τάξης" είναι ο αφανισμός αυτών των ταυτοτήτων. Και θα συζητάμε μέχρι επιτέλους να οικοδομήσουμε εκείνο τον κόσμο στον όποιον θα μπορούμε να χωράμε όλα μας.
Θα παρέμβει η Άννυ Παπαρούσου, δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου και η Ζωή Κόκκαλη, μέλος της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie.
Παρεμβαίνουν μέλη της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie Άννυ Παπαρούσου (δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου) και Zoe Kokalou. 

Πέμπτη 21 Μαρτίου - 3μ.μ.
Τα εργασιακά, η εργασιακή αυθαιρεσία και ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα. Οι πολλαπλές ταυτότητες του φοιτητή και η είσοδος του στην αγορά εργασίας.
Παρεμβαίνει η Σίσσυ Πετράκου, δικηγόρος.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει cocktail party!

//

*Ανακοινώσεις και λεπτομέρειες βρίσκετε στο fb κάλεσμα.


ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter