Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου επιστρέφει σε δύο αθηναϊκά σινεμά

Εκατό ταινίες από τριάντα χώρες θα προβληθούν στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο αθηναϊκές αίθουσες.

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό και τους δημιουργούς και γεμίζει την πόλη με εικόνες ήχους, μουσικές, διαλόγους, δίνοντας το οξυγόνο που απλόχερα προσφέρει η τέχνη.

Με καθημερινές προβολές στους κινηματογράφους Στούντιο, στην πλατεία Αμερικής και BlackBox Theater Cinema, στου Γκύζη, θα απολαύσουμε 100 ταινίες με 80 πρεμιέρες από 30 χώρες σε όλες τις κατηγορίες του Νέου Κινηματογράφου.

Μυθοπλασία, μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, Νέοι Σκηνοθέτες, πειραματικές, animation, video art, video dance. Το φεστιβάλ εξασφάλισε ταινίες προερχόμενες από μια νοητή γεωγραφική βεντάλια, πετυχαίνοντας μια πολυφωνία και δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να απολαύσουν διαφορετικές κουλτούρες σε διαφορετικά τοπία, πολιτιστικές αναφορές, ιδιαίτερα ταξίδια μνήμης οικολογικής ευαισθητοποίησης, με όλα τα κοινωνικά μας θέματα να έχουν αναφορά στο παρελθόν, στο σήμερα αλλά και στο αύριο.

"Όλοι οι δημιουργοί, οι συντελεστές και μαζί οι θεατές γράφουν τη σύγχρονη ιστορία της νεώτερης από τις τέχνες, της κινηματογραφική τέχνης. Οι ταινίες είναι αυτές που μας προκαλούν να συνεχίζουμε το Φεστιβάλ. Η αγάπη για τις ταινίες, γι’ αυτές τις ταινίες που γεννιούνται τώρα, αυτή τη στιγμή. Σαν ένα ασυγκράτητο κύμα που γράφει έναν σύγχρονο μύθο ως προϊόν φαντα-σίας και ταυτόχρονα καταγράφει τον κόσμο μας".

Βασιλική Κάππα
Παραγωγός του AIDFF
 

Εικόνα
Medea Athens Digital Film Festival

Μήδεια | Ελλάδα | 82' | Dimitri Athanitis

Εικόνα
Meetings Athens Digital Film Festival

Meetings | Ελλάδα | 20' | Kyriakos Chatzimichailidis

Εικόνα
Kanones Athens Digital Film Festival

Κανόνες Ηθικής | Ελλάδα | 83' | Thodoris Vournas

 

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Το φεστιβάλ κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες από όλον τον κόσμο με δεκάδες πρεμιέρες, που έχουν ως αντικείμενο την προβολή του σύγχρονου κινηματογραφικού έργου και τη συνεχή ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και του κοινού. Προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου.

To Φεστιβάλ απέκτησε πιστοποίηση EFFE label 2019-2022, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Τέχνης (EFA). H πιστοποίηση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωκοινoβούλιο. 

Εικόνα
Twisted Vines Athens Digital Film Festival

Twisted Vines | ΗΠΑ | 80' | Jihane Mrad

Εικόνα
Sun & Shadow Athens Digital film festival

Sun & Shadow | Ελλάδα | 15' | Melina Loukanidou

 

//

 

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα προβολών:

Remote video URL

 

Το φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Tην διοργάνωση υπογράφει ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ. 

Information

Που
- Στούντιο
Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής
- BlackBox Theater Cinema
Μπούσγου 22Β, Γκύζη

Πότε
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 2022

Εισιτήρια
5 ευρώ
Εβδομαδιαίο 20 ευρώ
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter