Βαλτοί, φασιστοειδή ή απλά ηλίθιοι; Βανδαλισμός της προτομής της Λέλας Καραγιάννη στην Τοσίτσα.

Αν και ο βανδαλισμός πιθανότατα δεν σχετίζεται με τους κατοίκους της περιοχής, ενισχύεται και συνεχίζεται η στοχοποίηση της γειτονιάς μετά το συμβάν.

Άγνωστοι αποκεφάλισαν την μαρμάρινη προτομή της Λέλας Καραγιάννη στην Τοσίτσα. Η προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το 1963. Συνεργεία βρήκαν το αποκομμένο μέρος το οποίο μεταφέρθηκε σε εργαστήρια προκειμένου να κριθούν οι ζημιές και αν επισκευάζονται.

Η Λέλα Καραγιάννη (24 Ιουνίου 1898 - 8 Σεπτεμβρίου 1944) ήταν Ελληνίδα αντιστασιακός, αρχηγός της κατασκοπευτικής οργάνωσης Μπουμπουλίνας. Πιάστηκε από την Ειδική Ασφάλεια και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές λίγο πριν την Απελευθέρωση της Ελλάδας. Την οργάνωση δημιούργησε και χρηματοδότησε η ίδια, το 1941. Στόχος της οργάνωσης ήταν η φυγάδευση Βρετανών στρατιωτών στο Κάιρο αλλά και δολιοφθορές κατά του εχθρού. Η οργάνωση διώχθηκε ανηλεώς από την Διεύθυνση Ειδικής Ασφαλείας του Κράτους κάτι που στοίχισε την μεταπολεμική δικαστική καταδίκη των μελών της Ειδικής Ασφάλειας.

Τώρα, γιατί να πήγαινε κάτοικος των Εξαρχείων, και αναρχικός όπως λένε, να καταστρέψει άγαλμα, ενώ για παράδειγμα υπάρχουν καταλήψεις με το όνομα της Λέλας Καραγιάννη .. ρωτήστε αυτούς που το λένε..

Τροφή για κράξιμο για τα κανάλια και τα μέσα για τα Εξάρχεια που τελευταία για μια ακόμη φορά έχουν στοχοποιηθεί. Μέσα ενημέρωσης που ουδέποτε αναφέρουν την πραγματική εικόνα της γειτονιάς αλλά μόνο παρουσιάζουν σκηνικό χάους κι αναστάτωσης, σε κάθε ευκαιρία, ενώ παράλληλα τρίβουν τα χέρια τους εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα.
 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 



 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter