Καλοκαιρινό και μεταμεσονύκτιο, το πρώτο ταινιάκι του Midnight Express - Οι απέναντι (1981) στη Ριβιέρα

Οι Απέναντι (1981), μία από τις ταινίες που ο καύσωνας του ελληνικού καλοκαιριού πρωταγωνιστεί, προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, από την λέσχη του Midnight Express.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την πρώτη προβολή των Απέναντι (1981), το Midnight Express εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών του με ένα σπουδαίο ελληνικό φιλμ του Γιώργου Πανουσόπουλου, που σπάνια προβάλλεται και δεν υπάρχει ακόμα σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης. 

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, όπου παρουσιάζεται η σύντομη συνάντηση δύο ανθρώπων α­πό "διαφορετικούς κόσμους" και μαζί της μερικά από τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας την εποχή του '80.

Στην μεταμεσονύκτια προβολή του φιλμ από κόπια φιλμ 35mm, θα παρευρεθούν ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος και η ηθοποιός Μπέτυ Λιβανού.


//Διαβάστε ακόμη: Άκης Καπράνος - Midnight Express: “Ο προτζέκτορας δε θα κάνει ποτέ το σπίτι σου σινεμά!”

Aπόσπασμα της κριτικής του CineDogs.gr από το κάλεσμα στην προβολή:

"Οι απέναντι (1981) του Γιώργου Πανουσόπουλου περιδιαβαίνουν λαχανητό προς λαχανητό και ξεφύσημα προς ξεφύσημα μία πανέμορφη διαδρομή ενηλικίωσης ενός αφόρητα γοητευτικού ήρωα. Ο Άρης Ρέτσος προσδίδει στον ιδρώτα υπόσταση ψυχική και όχι σωματική (φημολογείται πως τις μέρες των γυρισμάτων ήταν συνεχώς τυλιγμένος με μία μάλλινη κουβέρτα εν μέσω αποπνικτικής ζέστης, προκειμένου να μπει στο πετσί του ρόλου) και μοιάζει με πρωτόπλαστος που αναγκάζεται να αντικρίσει το φως της ζωής για πρώτη φορά, εξερχόμενος διστακτικά από την προστατευτική σπηλιά του. Μόνο που αυτό το φως φαινόταν εκτυφλωτικό μονάχα μέσα από το σκοτάδι. Στον έξω κόσμο, το φως είναι θαμπό, όχι τόσο λαμπερό και πέρα για πέρα θνησιγενές. 
Οι Απέναντι εκμηδενίζουν τη νοητή, τεχνητή και παραπλανητική απόσταση, σμίγουν δύο επιθυμίες που γεννήθηκαν μέσα στην κάψα και τη στέρηση, και αμέσως μετά, μας υπενθυμίζουν πως κάθε υλοποιήση εμπεριέχει μία αιματηρή ματαίωση".


Σκηνή από την ταινία

Σύνοψη:
Ένας ακοινώνητος νεαρός, που περνά όλη του τη μέρα κλεισμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο παρατηρώντας μ’ ένα τηλεσκόπιο τους ανθρώπους των γύρω πολυκατοικιών, συγκεντρώνει το ηδονοβλεπτικό του ενδιαφέρον σε μια παντρεμένη γυναίκα.

Συντελεστές:
Συγγραφείς: Γιώργος Κουνδούρος, Φίλιππος Δρακονταειδής
Σκηνοθέτες: Γιώργος Πανουσόπουλος
Ηθοποιοί: Άρης Ρέτσος, Γιώργος Σίσκος, Δημήτρης Πουλικάκος, Έρικα Μπρόγερ, Θέμης Μάνεσης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Λάζαρος Ανδρέου, Μπέτυ Λιβανού, Ντόρα Βολανάκι, Σοφία Αλιμπέρτη

Εικόνα
oi-apenanti-riviera_midnight_inexarchiagr




Εικόνα
oi-apenanti-inexarchiagr2

//

 
Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
3 Ιουλίου, 2021
Σάββατο προς Κυριακή στη 01.00

Ταινία
Οι απέναντι (1981) / A Foolish Love

Εισιτήρια
5 ευρώ


//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
foolish_love_riviera_midnight_express_inexarchiagr



Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter