Η ταινία Performance (1970) των Ντόναλντ Κάμελ και Νίκολας Ρεγκ σε μεταμεσονύκτια προβολή στη Ριβιέρα

To τολμηρό και αλλόκοτο ψυχολογικό θρίλερ "Performance" (1970) παρουσιάζεται σε μεταμεσονύχτια προβολή, στη Ριβιέρα, σε άλλη μια διοργάνωση του Midnight Express.

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express φέρνει αποκλειστικά στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, την ψυχεδελική  "Performance", ταινία που όταν κυκλοφόρησε χαρακτηρίστηκε παρακμιακή και ανήθικη.
Την προβολή της προλογίζει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Νίκολας Ρόεγκ και Ντόναλντ Κάμελ, συνσκηνοθετούν το φιλμ που προσπαθεί να συνδέσει τον υπόκοσμο του Λονδίνου, μουσικούς αστέρες με γκάνγκστερ.

Το κείμενο από τη σελίδα του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας που συνοδεύει την προβολή του Midnight Express:

"Από την τριπαρισμένη μπαρόκ ατμόσφαιρα που αναδύει κάθε πλάνο και τις διαβόητες ερωτικές περιπτύξεις που στήνει ο Μικ Τζάγκερ μέχρι την ειλικρινή τοποθέτησή της απέναντι στα ζητήματα του σεξ, των καταχρήσεων και της βίας, η "Performance" πετυχαίνει να επαληθεύσει τη φήμη της ανήθικης και παρακμιακής ταινίας που της είχαν αποδόσει οι πιο συντηρητικοί κριτικοί, τον καιρό που κυκλοφορούσε στις αίθουσες. Θαυματουργή σκηνοθετική συνεργασία ανάμεσα στους Νίκολας Ρεγκ και Ντόναλντ Κάμελ, η ταινία συλλαμβάνει όλο το μοιραίο χανγκόβερ των swinging sixties ημερών μέσα από την παράξενη ιστορία ενός βίαιου Λονδρέζου γκάνγκστερ που βρίσκει προσωρινή κρυψώνα στο σπίτι ενός φθαρμένου ροκ σταρ, για να δει να ανοίγεται μπροστά του η πύλη σε ένα σκοτεινό κόσμο ηδονών και κινδύνων που μέχρι τότε δεν γνώριζε.

Ανάμεσα σε σαρκικές περιπτύξεις και πειραματισμούς με παραισθησιογόνα ναρκωτικά, οι δυο άντρες επιδίδονται σε ένα αλλόκοτο ψυχολογικό παιχνίδι εξουσίας, διφορούμενης σεξουαλικότητας και ανταλλαγής ταυτοτήτων που σταδιακά μετατρέπει τον ένα σε αντανάκλαση του άλλου".

Τρέιλερ


Σύνοψη:
Let it loose! Σαδιστής Λονδρέζος γκάνγκστερ, κυνηγημένος από δικούς του, καταφεύγει σε υπόγειο διαμέρισμα ροκ σταρ σε υπαρξιακή κρίση και ανεξέλεγκτη χρήση! Μικ Τζάγκερ και Τζέιμς Φοξ, drugs και drag, ψυχεδέλεια και σεξ, βία, παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.


Συντελεστές:
Συγγραφείς: Ντόναλντ Κάμελ
Σκηνοθέτες: Νίκολας Ρέγκ, Ντόναλντ Κάμελ
Ηθοποιοί: Άλαν Κούθμπερτσον, Αν Σίντνι, Ανίτα Πάλενμπεργκ, Άντονι Μόρτον, Μάικ Τζάγκερ, Μισέλ Μπρέτον, Στάνλι Μίντοους, Τζέιμς Φοξ, Τζον Μπάιντον, Τζόνι Σάνον

Εικόνα
performance_1970_midnight_express_riviera_inexarchiagr

// 

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
19 Σεπτεμβρίου, 2020
Σάββατο προς Κυριακή στις 00.15

Ταινία
Performance (1970)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//


Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

Εικόνα
performance__midnight_express_riviera_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter