Χώρος Έκφρασης Zp87: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου φέρνουν κοντά όλο τον κόσμο με συνομιλίες ανατολής και δύσης, αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπες συνθέσεις των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν, στο Zp87, στο 87 της Ζωοδόχου Πηγής. Μεταξύ των μουσικών που θα δούμε και θα ακούσουμε, είναι η Clio K, ο Αντώνης Απέργης και ο Θωμάς Μελετέας.


Ακολουθεί το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου: 


Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, 21.00 
Another One Acoustic Duet

Ο Ρένος Λουφάκης και ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι ένα ακουστικό ντουέτο που διασκευάζει παλιά αλλά και σύγχρονα τραγούδια καλλιτεχνών από την folk και pop σκηνή όπως οι: Van Morrison, Nick Drake, Glen Hansard, Coldplay κ.α..

Ρένος Λουφάκης: ακουστική κιθάρα 
Κώστας Σιδηροκαστρίτης: ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή 
 

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, 21.00
Λευκές Νύχτες στον ποταμό ΙΖΑΡ     

Βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού με ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων. 
Οι Strange C & Vangelis Makrigiannis με τις κιθάρες τους δημιουργούν ένα ονειρικό, κινηματογραφικό τοπίο πάνω στο οποίο η Πηνελόπη Φλουρή διαβάζει αποσπάσματα από τη νουβέλα ΙΖΑΡ, του Απόστολου Λαγαρία.

"Ο Ίζαρ είναι ο παγωμένος ποταμός, πηγάζει από τις πηγές του Καργουεντέλ και το όνομά του προέρχεται από τη ρίζα Iς που σημαίνει πάγος"

Εικόνα
leukesnyxtes_zp87_inexarchiagr



 
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 21.00                                                Περικλής Παπαπετρόπουλος

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος θα παίξει και θα τραγουδήσει, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο σάζι και τις μελωδίες που αυτό συνοδεύει, στην τουρκική λαϊκή μουσική.


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, 21.00   
Enchanting Trio

Το τρίο αποτελείται από τον Vagelis Kohilis (μπουζούκι, φωνή), Semeli Papavasileiou (κιθάρα,φωνή), Asteris Varveris (κιθάρα,φωνή).


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 21.00 
Άρτεμις Βαβάτσικα (bayan) & Θωμάς Μελετέας (oud)

Με βάση τα ιδιαίτερα και εκφραστικά ηχοχρώματα του μπαγιάν και του ουτιού, το ντουέτο θα ερμηνεύσει ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον και το κοινό, καθώς και αποδομημένες συνθέσεις τον μελών του και στοιχεία από λαϊκούς σκοπούς και μελωδίες. Άρτεμις Βαβάτσικα (μπαγιάν) και Θωμάς Μελετέας (ούτι). 

Εικόνα
Artemis,Thomas_zp87_inexarchiagr




 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, 21.00
Της Ασχήμιας η Ομορφιά- Βραδιά αφήγησης ιστοριών

Ιστορίες για τα μεγάλα μυστήρια της Ομορφιάς και της Ασχήμιας. Ό,τι είναι όμορφο είναι και καλό; Ό,τι είναι άσχημο είναι και κακό;     Ο Θάνατος είναι άσχημος; Η Ζωή; Είναι όμορφη η Ζωή; Και η Αλήθεια; Αυτή έχει πολλές ιστορίες να μας πει... κι ένα μεγάλο ψέμα. Αφήγηση: Ελεάνα Χατζάκη 

Εικόνα
eleannahatzaki_zp87_inexarchiagr




 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, 21.00     
Giannakitsas-Moutsios Duet

Οι Δημήτρης Μούτσιος(πιάνο) και Λουκάς Γιαννακίτσας (κοντραμπάσο) σχημάτισαν το ντουέτο το φθινόπωρο του 2017, με αφορμή το πρωτότυπο υλικό του πρώτου. Με εργαλεία την σύγχρονη μουσική του 20 αιώνα , την jazz , την folk μουσική των Βαλκανίων και της Ανατολής, το αποτέλεσμα είναι ένα τολμηρό set το οποίο θα παρουσιάσουν στο φιλόξενο χώρο του Zp87. 


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 21.00
Αντώνης Απέργης

Αδάμ και Ρούμπα.Μουσική αρραβώνων και διαζυγίων. Αντώνης Απέργης: κιθάρα | Γιάννης Πουπούλης: κιθάρα | Νεφέλη Φασούλη: φωνή 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 21.00   
Intimately Yours-Clio K.

Η Clio K. σας προσκαλεί σε μια σόλο εμφάνιση στο ZP87. Θα σας παίξει και θα σας τραγουδήσει για τον έρωτα, τον νόστο και τον πόθο, με δικά της κομμάτια αλλά και με γνωστά στάνταρ διασκευασμένα με την ιδιαίτερη αισθητική της στην άρπα. Καινούριες συνθέσεις, νέες διασκευές, αυτοσχεδιασμοί, τραγούδια, όλα intimately yours! Μια πολύ ιδιαίτερη σολιστική βραδιά με τη δημιουργό και αρπίστρια Clio K. (Κλειώ Καραμπελιά: άρπα).

Εικόνα
Clio-K._zp87_inexarchiagr


 

Κυριακή  24 Φεβρουαρίου, 20.00
DuoKrama 

Το  DuoKrama  που δημιουργήθηκε το 2017, έχει στόχο  να διαδώσει ένα μουσικό κράμα, αναμειγνύοντας στοιχεία από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς. Με το ηχόχρωμα των δύο εγχόρδων οργάνων προσεγγίζει την αρμονία του γαλλικού Μπαρόκ, το πάθος του αργεντίνικου Τάνγκο, ακόμα και την ελληνική παράδοση. Μίρκα Λαμπροπούλου: κιθάρα | Έλσα Παπέλη: βιολοντσέλο  

Εικόνα
DuoKrama_zp87_inexarchiagr


 

//

Ινφο

Zp87 (Χώρος Τέχνης)
Ζωοδόχου Πηγής 86 - Εξάρχεια, Αθήνα
www.zita-p87.blogspot.com
6980665404

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά 

//

Για το τέλος αφήσαμε τα βίντεο με τις μουσικές που θα ακουστούν αυτό τον μήνα στο Zp87

 


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

                                                                                               

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter