Cyberpunk και δυστοπία: ο θρυλικός πλέον Robocop στη μεγάλη οθόνη στη Νεάπολη από τη λέσχη Midnight Express

Το Midnight Express συνεχίζει να προβάλει cult διαμάντια από κάθε άκρη του σινεφιλικού φάσματος. Αυτό το Σάββατο, στις 4 Μαΐου προβάλει, για μια μοναδική μεταμεσονύχτια προβολή, την uncut εκδοχή του Πολ Φερχόφεν, στην Ααβόρα.

Μετά από δυο αδιάφορα σίκουελ και ένα φρικτό ριμέικ (η MGM ανακοίνωσε πρόσφατα πως προετοιμάζει μια νέα εκδοχή σε σκηνοθεσία του Νιλ Μπλόκαμπ), η πρώτη, αυθεντική ταινία επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και «ανοίγει» το πρόγραμμα του Μαΐου για το Midnight Express που συνεχίζει να προβάλει κάθε Σάββατο και δεύτερη Παρασκευή cult διαμάντια από κάθε άκρη του σινεφιλικού φάσματος. Και αυτό το Σάββατο, στις 4 Μαΐου προβάλει, για μια μοναδική μεταμεσονύχτια προβολή, την αλογόκριτη (κοινώς, uncut) εκδοχή του αριστουργήματος του Πολ Φερχόφεν σε ανάλυση 2Κ, με τη συνεργασία της MGM και της Odeon. 





Το 1987 ήταν μια χρονιά παγκόσμιας πολιτικής σύγχυσης - ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Η διεφθαρμένη διοίκηση του Ρόναλντ Ρίγκαν παρέδωσε ένα μονάχα μάθημα: Η Εξουσία δεν είναι με το μέρος μας. Και φυσικά το Χόλιγουντ αποφάσισε να παίξει αυτό το χαρτί – αφού δεν είχε καλύτερο. Όλα ξεκίνησαν από ένα σενάριο που κανείς δεν ήθελε να γυρίσει. Για την ακρίβεια, κανείς δεν ξεπερνούσε την πρώτη σελίδα. Μα είναι τίτλος αυτός; «Robocop»! Ακούγεται σαν ταινία τελευταίας διαλογής, απ’ αυτές που κάποτε προοριζόντουσαν για τα ράφια των video-club. Ακόμα και ο Φερχόφεν δεν ήθελε να τη γυρίσει: η πρώτη αντίδραση του ήταν να πετάξει το σενάριο στα σκουπίδια. Ήταν η σύζυγος του που, αφού το διάβασε πρώτη, τον έπεισε να το αναλάβει. Έτσι, στα χέρια του το «Robocop» μεταμορφώθηκε σε μια ανελέητη, σχεδόν σαρκοβόρα σάτιρα με εκρήξεις θεαματικής βίας που φυσικά ήρθαν τετ-α-τετ με το ψαλίδι των λογοκριτών. Εξαιρετική δουλεία γίνεται και από το cast: Ο Πίτερ Γουέλερ φαντάζει άκρως ηρωικός και εκφραστικός και ας κρύβεται κάτω από τόνους προσθετικών εφέ, ενώ τεράστιες μορφές παραμένουν όλοι οι τύποι από την συμμορία του Μπόντικερ - ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον Βασίλη Πολυδούρη ο οποίος συνέθεσε ένα από τα πιο επικά και πλέον αναγνωρίσιμα.

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Νεριτάν Ζιντζιρία. 

*κείμενο από το κάλεσμα της εκδήλωσης στο facebook 


Εικόνα




Σύνοψη

Στο μέλλον, σε ένα δυστοπικό Ντιτρόιτ, μια εταιρεία ρομποτικής τεχνολογίας παίρνει τον έλεγχο της επιβολής του νόμου της πόλης. Η OmniCorp αναλαμβάνει να μετατρέψει τον αστυνομικό Αλεξ Μέρφι, που τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Έτσι, ο Robocop κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ επιβάλλοντας την τάξη και η εταιρεία φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.


 
// 

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε 
4 Μαΐου τα μεσάνυχτα, Σάββατο προς Κυριακή, 00.30

The Killer Driller (1979)
 

Εισιτήρια
5 ευρώ 


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter