Main Nav

Παράσταση βωβού θεάτρου στα Εξάρχεια - «Joan of mArc» στο θεάτρο Φούρνος

Σχόλια: 0
Παράσταση βωβού θεάτρου στα Εξάρχεια - «Joan of mArc» στο θεάτρο Φούρνος
ΠΟΤΕ: κάθε Δευτέρα & Τρίτη
ΤΗΛ.: 2106460748
Τιμή: 5 με 12 ευρώ

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων, στο Θέατρο Φούρνος στα Εξάρχεια! Μια μεταφορά της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ μέσα από το άκρως κωμικό πρίσμα των «Splish-splash pantomime+more», σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας. 

Από τις 5 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 8 μόνο παραστάσεις,
η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την γνωστή ιστορία της Ζαν ντ' Αρκ για 2η χρονιά, με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο “Joan of mArc”.


Από το 2003 η ομάδα «Splish-splash pantomime+more» διαλέγει κλασικά έργα και τα «πειράζει», προσθέτοντας μία γερή δόση από το δικό τους ιδιαίτερο χιούμορ. Με μοναδικό υλικό το σώμα τους, δίνουν ένα εξαιρετικό δείγμα βωβού θεάτρου, ένα είδος παράστασης που απουσιάζει από την αθηναϊκή σκηνή.

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ' Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ' Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης της Εκκλησιαστικής εξουσίας, συγκεκριμένα ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική. Παρόλα αυτά, η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.


«Joan of mArc» - Μια μεταφορά της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ από την θεατρική ομάδα «Splish-splash»  
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Στούρου
Σενάριο: Johnny O.
Κοστούμια: Constance Puyt
Σκηνογραφία - Video προβολές - Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Επικοινωνία: Βαγγέλης Λιακόγκονας
Παίζουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O. 

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά
 

«Joan of mArc» - Μια μεταφορά της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ από την θεατρική ομάδα «Splish-splash»  
Λίγα λόγια για τους «Splish-splash pantomime+more»

H θεατρική ομάδα Splish-splash pantomime+more συστήθηκε στο κοινό της το 2003. Με έμπνευση από την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου, διασκευάζει κλασικά έργα και τα μεταφέρει στο θεατρικό κοινό με ένα τρόπο μοναδικό, αφήνοντας το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα.

Βασισμένη κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, την μουσική και τον γρήγορο, «καθαρό» ρυθμό, δημιουργεί μία πρωτότυπη θεατρική ταυτότητα η οποία την έχει καταστήσει αναγνωρίσιμη στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα. Έχει διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία.

Η σατυρική διάθεση και το «πείραγμα» γνωστών μύθων αλλά και των ηρώων που πρωταγωνιστούν σε αυτούς, δημιουργούν μία ολότελα διαφορετική πρόσληψη του έργου, αποτέλεσμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού της ομάδας Splish-splash pantomime+more, Johnny Ο.

Βραβεία/Διακρίσεις
- Οι Splish-Splash επιλέχθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες εναλλακτικού και πειραματικού θεάτρου.
- Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε τους Splish-Splash και το ScarMface για να συμμετέχουν στο 17ο Φεστιβάλ της Sibiu. Ακολούθησαν ακόμη 2 συμμετοχές στο ίδιο φεστιβάλ, όπου και απέσπασαν το βραβείο κοινού για την παράσταση Draculam.

Περισσότερες πληροφορίες: Στο fb page των Splish-splash 


«Joan of mArc» - Μια μεταφορά της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ από την θεατρική ομάδα «Splish-splash»  
 

«Joan of mArc» - Μια μεταφορά της γνωστής ιστορίας της Ζαν ντ' Αρκ από την θεατρική ομάδα «Splish-splash»  
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Information

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
τηλ. 210 6460748

Έργο

Joan of mArc

Παραστάσεις
Από 5 Φεβρουαρίου 2018
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 για 8 μόνο παραστάσεις

Είσοδος
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Φοιτητικό και άνω των 65: 10 ευρώ
Ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώ

Διάρκεια
80'

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια