The Black Salami Microbakery | Φούρνος - Αρτοποιείο

Ζυμάρι φρέσκο, νόστιμο, με μυρωδιά ακαταμάχητη. Μεθώνης και Ζωοδόχου πηγής για ψωμί, σάντουιτς, pizza, focaccia και ένα σωρό αρτοσκευάσματα που δε θα βρεις αλλού.
Telephone
211 4187956
Address (Street, Number, City)
Ζωοδόχου Πηγής 71, Αθήνα

“Dough that matters” 

Η ομάδα του Black Salami, μετά από πολύχρονη εμπειρία στην παρασκευή ζυμών και αρτοσκευασμάτων, έστησε στα Εξάρχεια ένα φούρνο εμπνευσμένο από τους φούρνους της γειτονικής Ιταλίας και της Ρώμης. Στο Black Salami το προζύμι και η μαγιά πρωταγωνιστούν σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Ο Αντώνης Καζάκος, ο αρτοτεχνίτης Bruno Pezzia και η ομάδα τους φουρνίζουν ζυμάρια και ψωμιά, καθημερινά και σε μικρές ποσότητες.

 

ΠΟΥ
Στη διασταύρωση του πεζόδρομου της Μεθώνης και της Ζωοδόχου Πηγής, στο νούμερο 71, στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις πέντε λεπτά από την πλατεία Εξαρχείων και τις στάσεις λεωφορείων Αραχώβης ή Καλλιδρομίου και δέκα λεπτά από το μετρό Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
Λιτός χώρος και απλές γραμμές, με έμφαση στο ζυμάρι το ίδιο. Ανοιχτή “κουζίνα” όπου από τη Μεθώνης μπορείς να δεις τα ζυμάρια να δουλεύονται και να ξεκουράζονται από τους ειδικούς. Η αρχιτεκτονική επιμέλεια ανήκει στη Federica Scalise και το λογότυπο στον Αχιλλέα Γεροκωστόπουλο.

 

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ | TI NΑ ΠΙΩ | ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ 
Οι ζύμες που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ, ως βάση, χρησιμοποιούν αλεύρι το οποίο φτάνει στα Εξάρχεια από έναν οικογενειακό πετρόμυλο στο Τορίνο της Ιταλίας, παράγεται αειφόρα και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Συγχρόνως για τις φραντζόλες ψωμιού χρησιμοποιείται άγριο φυσικό προζύμι (wild yeast).

 

> Εδώ θα βρεις, τέσσερα διαφορετικά είδη ψωμιού: 
-Προζυμένιο με αργή ζύμωση 
-Προζυμένιο ημιολικής άλεσης

-Σικάλεως ολικής και πολύσπορο
-Ρωμαϊκό flatbread 

> Σάντουιτς με υψηλής ποιότητας τυριά και αλλαντικά από μικρούς παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, ανά την επικράτεια. Δοκίμασε σάντουιτς με πανσέτα Σερρών που παράγεται στη Λίμνη Κερκίνη ή με γαλομυζήθρα από το Ρέθυμνο Κρήτης. Η φέτα έρχεται από μικροπαραγωγούςστην Κοζάνη ή την Λήμνο. 

> Το Σαββατοκύριακο βγαίνουν αυγά πάνω στο προζυμένιο ψωμί 

> Πίτσες, “φοκάτσια”, πίτες με διαφορετικές γεμίσεις vegan, vegetarian με συνδυασμούς ολόφρεσκων υλικών.  

> Γλυκά αρτοποιήματα όπως γεμιστά μπισκότα, μπανάνα breads και άλλα

> Καφές “ιταλιάνικος”, δηλαδή over roasted, μονοποικιλιακό χαρμάνι single estate από Costa Rica (λίγο πιο βαρύ και λίγο πιο γεμάτη γεύση)

 

ΤΣΕΚΑΡΕ ΑΚΟΜΑ
Το Black Salami βραβεύτηκε το 2023 από την οικογένεια BonGiovanni ως Master Artigiano. Μπορείς να μαθαίνεις και άλλα νέα ή να ανακαλύπτεις τις νοστιμιές του στη σελίδα του στο Instagram.
 

> Τα ιδιαίτερα αρτοπαρασκευάσματα του Black Salami μπορείς να τα δοκιμάσεις στους πάγκους, επί της Μεθώνής και της Ζωοδόχου Πηγής ή φυσικά να τα πάρεις πακέτo.

 

Πληροφορίες

The Black Salami Microbakery 
Φούρνος - Μικρογεύματα 

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια
Τ: 211 4187956

WEB | INSTAGRAM | FACEBOOK

 

Newsletter