Τι εννοείς δεν πήγες ακόμη θερινό;

Τι παίζει στα θερινά σινεμά στα Εξάρχεια! (18-25 Ιουνίου 2015)


Mandariinid 




Στα Παναθήναια παίζει  το "Mandariinid", μόλις 5η ταινία του Γεωργιανού Zaza Urushadze, με πολύ καλές κριτικές και υποψήφιο για Academy Award. Ένα ταξίδι στο -όχι και τόσο μακρινό- 1992, όπου οι κάτοικοι της περιοχής Apkhazeti στη Γεωργία πολεμούν για την αυτονομία τους. Σε μια συγκινητική αντιπολεμική ιστορία, παρακολουθούμε δύο άντρες, τους  Ίβο και Mάργκους, μοναδικούς εναπομείναντες σε ένα κοντινό εσθονικό χωριό, που βρίσκονται στη μέση ενός πολέμου που δεν είναι δικός τους. Ο Ίβο αναγκάζεται να περιθάλψει τους τραυματίες της περιοχής, ενώ ο Μάργκους ετοιμάζεται να φύγει μετά τη σοδειά των μανταρινιών του. Αξίζει να γνωρίζουμε, πως η ταινία είναι αφιερωμένη στον  Levan Abashidze, Γεωργιανό ηθοποιό, που σκοτώθηκε στον εν λόγω πόλεμο. 

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ

 
La Familia Belier

 


 

Το ΒΟΞ, από την άλλη, φιλοξενεί την "Οικογένεια Μπελιέ" -μια ταινία χωρίς ειδικά εφέ, σούπερ ήρωες και υπερπαραγωγικά σκηνικά, σε μια ταινία για μια γαλλική οικογένεια κωφών, που βασίζεται στην μεγαλύτερη κόρη για την καθημερινή τους επιβίωση, καθώς είναι η μόνη που ακούει. Και όχι μόνο ακούει, αλλά έχοντας υπέροχη φωνή, ενθαρρύνεται από το δάσκαλο της μουσικής της να συμμετάσχει στις εξετάσεις για μια ελίτ χορωδία του Παρισιού. Μια ανθρώπινη ιστορία γεμάτη διλήμματα και προτεραιότητες, με το μικρό γιο της οικογένειας να είναι στην πραγματικότητα κωφός! 

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ

 
Marshland 


 
 

Και για το τέλος, τόσο στα Παναθήναια ,όσο και στο Ριβιέρα, μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί το θερινό σκηνικό, βλέποντας το ισπανικό θρίλερ "Το μικρό νησί" - τοποθετημένο στον ισπανικό νότο, όπου δυο αστυνομικοί ερευνούν τις άγριες δολοφονίες νεαρών κοριτσιών στους βαλτότοπους. Οι δυο άντρες παραμερίζουν τις αισθητές ιδεολογικές τους διαφορές για την εξιχνίαση του εγκλήματος, σε μια παραγωγή 105 λεπτών, με εντυπωσιακά πλάνα, χρώμα και λεπτομέρεια, που θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες ισπανικές ταινίες του 2014 και συγκέντρωσε 17 βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.  
 
Τέλος δείτε αυτό! Παλιότερο.
Μπουκάραμε στον κήπου του Θερινού Σινεμά Ριβιέρα. 

 

 


 Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter