Βραδινή προβολή στη Ριβιέρα / Οι "Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις" του Κεν Ράσελ από το Midnight Express

Οι "Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις" (Altered States - 1980) σε σκηνοθεσία του Κεν Ράσελ, αποτελούν το κινηματογραφικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ, Γουίλιαμ Χαρτ, καθώς και της 5χρονης Ντρου Μπάριμορ. Μία προβολή από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Το Midnight Express, παρουσιάζει στον κινηματογράφο Ριβιέρα, την ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, που καταγράφει γλαφυρά τη διαμάχη της λογικής με τη μεταφυσική. Το έργο είναι βασισμένο σε μυθιστόρημα του σεναριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Πάντι Τσαγιέφσκι. Ο Κεν Ράσελ στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού. 

Tην προβολή της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express, προλογίζει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος.

 

Η περιγραφή στη σελίδα του Midnight Express:

"Μία απαράμιλλη οπτική ψευδαίσθηση απρόβλεπτων συναισθηματικών συγκρούσεων στον απόηχο της ψυχεδελικής αντικουλτούρας του '60 και εμπνευσμένη από τις πραγματικές έρευνες του Αμερικανού, φυσικού, βιολόγου, ιατρού, ψυχαναλυτή και νευροεπιστήμονα, Τζον Λίλυ. Επιστήμη, Θρήσκεία, Ηθική, Αγάπη… Όλα τα διαπραγματευεται αυτή η ιδιαίτερη (ειδικά για την εποχή της) ταινία, με την Αγάπη να βγαίνει πανηγυρικά νικήτρια σε αυτή τη μακάβρια μάχη του ανθρώπου με το Άπειρο και το Χάος".
 

Το τρέιλερ

Σύνοψη:
Ο δόκτορ Τζέσαπ έχει μια θεωρία: Υποστηρίζει οτι στο μυαλό μας συσσωρεύονται στην περιοχή του υποσυνειδήτου, οι εμπειρίες και τα βιώματα ολόκληρου του βιολογικού μας παρελθόντος ως έμβιο είδος. Έχοντας απορρίψει τον Θεό απο νωρίς, αναζητά την Αλήθεια και την Λύση, στην έννοια του Εαυτού, σίγουρος οτι στο καταφύγιο του βρίσκονται όλες οι απαντήσεις.

Για να ελαχιστοποιήσει την απόσταση του υποσυνείδητου απο το συνειδητό, μελετά τις περιπτώσεις σχιζοφρενών ασθενών του και υποβάλλει τον εαυτό του σε πειράματα με τη χρήση τόσο επιστημονικών (θάλαμος απομόνωσης) όσο και μη επιστημονικών (αρχαία παραισθησιογόνα ουσία) μέσων. Τα αποτελέσματα πρωτοφανή.

Ο Τζέσαπ υπόκειται σε μια πραγματικότατη μετάλλαξη η οποία βέβαια δεν διαρκεί για πάντα αλλά κατά τη διάρκεια της ο Τζέσαπ επιστρέφει στις απαρχές του ανθρώπινου είδους και αργότερα στις απαρχές της ίδιας της ζωής.
 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κεν Ράσελ

Παίζουν: Γουίλιαμ Χαρτ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Μπλερ Μπράουν

 

Εικόνα
Midnight Express Riviera

 

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 2022
Στις 23.15

Ταινία
Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις / Altered States (1980)

Εισιτήρια
6 ευρώ

 
//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

 

Εικόνα
altered_states_ken_russell_inexarchiagr

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter