Οι κάτοικοι σπέρνουν το Πάρκο της Ναυαρίνου με παιχνίδια και φυτεύουν παιδική ξεγνοιασιά κάτω από τη δροσιά των δέντρων του

Οι εργασίες στο Πάρκο Ναυαρίνου συνεχίζονται πυρετωδώς, αύριο Κυριακή 19/05 μια πλημμύρα παιδικών φωνών προβλέπεται να γεμίσει τη γειτονιά.

Συντάκτης: Κλέλια Α. / Φωτογραφίες: George Fiorakis 


Επειτα από ένα επιτυχημένο crowdfunding όπου με την βοήθεια όλων μας συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό, οι συλλογικότητες και οι κάτοικοι σπέρνουν πια το πάρκο με παιχνίδια και φυτεύουν παιδική ξεγνοιασιά κάτω από τη δροσιά των δέντρων του. Το πάρκο νιώθουμε ότι πάντα είχε να κάνει με το “μεγάλωμα” : το μεγάλωμα των δέντρων, το μεγάλωμα των παιδιών, το μεγάλωμα της αλληλεγγύης, το μεγάλωμα της ευθύνης και της συμμετοχικότητας και εν τέλει το μεγάλωμα της ψυχής και της καρδιάς.  

Συζητώντας με κάποιους από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην δημιουργία της παιδικής χαράς και στην πραγματοποίηση, όπως μας είπαν, της όχι ηθελημένης, αλλά ρεαλιστικά απαραίτητης περίφραξης μαθαίνουμε ότι το σημαντικότερο όλων είναι η συνεχής μας παρουσία τις ώρες που το πάρκο είναι ανοιχτό (πλέον μεταξύ 08.00 και 22.00) και η φυσικά η εβδομαδιαία συμβολή μας στις εργασίες του. (Πότισμα, μποστάνι, καθαρισμός κ.ο.κ). Στην αυριανή γιορτή η χειροποίητα αναγεννημένη τσουλήθρα θα είναι η αρχή από τα παιχνίδια που θα μπουν σταδιακά στον χώρο ενώ οι κερκίδες και ο χώρος για εκδηλώσεις και δράσεις θα εμπλουτιστεί.

Δροσιζόμαστε από την πρώτη καλοκαιρινή ζεστούλα συγκινημένοι κάτω από τις φυλλωσιές και συνάμα περήφανοι για τους συνανθρώπους μας. Ραντεβού τις Κυριακές! 


Διαβάζουμε στο κάλεσμα στη γιορτή:


Η χθεσινή ημέρα (17.5.2019) αποτελεί ακόμη έναν ιστορικό σταθμό στη δεκάχρονη πορεία ενός τολμηρού και πρωτοποριακού εγχειρήματος στη γειτονιά των Εξαρχείων. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε και ανδρώθηκε με πρωτοβουλία και στήριξη των κατοίκων και των συλλογικοτήτων και πλέον αποτελεί μια όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το επίτευγμα καλούμεθα να σεβαστούμε και να το στηρίξουμε όλοι. Με σεβασμό κυρίως στα παιδιά, με σεβασμό στον δεκάχρονο αγώνα όσων έμπρακτα στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Αύριο Κυριακή 19 Μάη (από τις 12.00 έως τις 15.00) θα γίνει μια μικρή γιορτή για να γιορτάσουμε το γεγονός της ΜΠΧ και να τη γνωρίσουμε από κοντά


Η Μεγάλη Παιδική Χαρά (ΜΠΧ) του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου είναι γεγονός.

Το όνειρο εκατοντάδων παιδιών από τη γειτονιά αλλά και από άλλες γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χθες με την υλοποίηση της επέκτασης της υπάρχουσας παιδικής χαράς και τη διαμόρφωση και εμπλουτισμό της με περισσότερα παιχνίδια και υποδομές δράσεων. 

Στις χθεσινές εργασίες ολοκλήρωσης της επέκτασης της παιδικής χαράς πολύτιμη ήταν και η συμβολή των μαθητών/τριών από το 35ο Δημοτικό Σχολείο με τον δάσκαλό τους Μπάμπη Μπαλτά.


//Δείτε ακόμη: 
- Το Πάρκο Ναυαρίνου είναι η ψυχή των Εξαρχείων

 

Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου






Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου

 

Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου

 

Εικόνα
https://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg

 

Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου

 

Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου

 

Εικόνα
Πάρκο της Ναυαρίνου

 




ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Συντάκτης: Κλέλια Α. / Φωτογραφίες: George Fiorakis

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter