Ο Μάρτης των Γυναικών: Μήνας εκδηλώσεων στη Λέσχη Αναιρέσεις στην Ιπποκράτους

Η Λέσχη Αναιρέσεις, στην οδό Ιπποκράτους, στο πλαίσιο του Μάρτη των Γυναικών, διοργανώνει και φιλοξενεί αυτό το μήνα εκδηλώσεις, εργαστήρια, προβολές, εκθέσεις και μουσικά δρώμενα.

εκδηλώσεις / workshops 
προβολές / έκθεση / μουσική 
 

Τρεις ημερομηνίες του Μαρτίου επέλεξε η Λέσχη Αναιρέσεις για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου). Στις 7, 12 και 14 Μαρτίου, στο χώρο της λέσχης, στην Ιπποκράτους, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, προβολές, εργαστήρια και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις. 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Πέμπτη 7 Μαρτίου  - 20.30
Προβολή ντοκιμαντέρ Külkedisi Değiliz / Ain't No Cinderellas (2014)

Η Emel Çelebi εδώ και χρόνια παρακολουθεί τον αγώνα για συνδικαλιστική οργάνωση των οικιακών εργαζομένων. Αφηγείται τις ιστορίες των γυναικών που εργάζονται εδώ και χρόνια χωρίς κοινωνική ασφάλιση, έχουν εργατικά ατυχήματα, οδηγούνται σε αναπηρία και μπορεί ακόμα και να πεθαίνουν πέφτοντας από τα παράθυρα κατά τον καθαρισμό. Αυτή είναι η ιστορία των γυναικών που ήταν αόρατες επειδή κάνουν ένα αόρατο έργο και του αγώνας τους να δημιουργήσουν μια ένωση παλεύοντας για τα δικαιώματά τους μέσω διαδηλώσεων σε λεωφορεία, πλατείες, αγορές. Τον αγώνα να καταστήσουν την εργασία τους ορατή, να συμπεριληφθεί το οικιακό έργο στο εργατικό δίκαιο και να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση τις συνθήκες εργασίας για τις οικιακές εργάτριες.

"Η ιστορία δεν έχει τελειώσει! Δεν είμαστε σταχτοπούτες, είμαστε εργάτριες! Θέλουμε τα δικαιώματά μας!" 

Doc. | 53 min. | 2014 | Turkey | Υπότιτλοι: Αγγλικά | Fb Κάλεσμα

// 
 

Τρίτη 12 Μαρτίου - 19.30
Marx_Lab2: Η Ρωσική Επανάσταση

Στο δεύτερο κύκλο του Μαρξιστικού εργαστηρίου, συνεχίζεται η συζήτηση για την ιστορία των εργατικών επαναστάσεων, πιάνοντας το νήμα από την παρισινή κομμούνα. Στον πρώτο κύκλο συζητήθηκε η πρώτη εργατική επανάσταση, οι κομμουνάροι, ο Μαρξ, ο Ένγκελς και η 1η Διεθνής. Στη δεύτερη συνάντησή θα συζητηθεί η Ρωσική Επανάσταση του 1917.

Εικόνα
projectanaireseis_marxlab_inexarchiagr

*Περισσότερα στο fb κάλεσμα.

//

Πέμπτη 14 Μαρτίου - 19.30
Εκδήλωση για την προστασία της μητρότητας: Δούλεψε ή Παραιτήσου

Στο πλαίσιο του "Μάρτη των Γυναικών", η Λέσχη Αναιρέσεις φιλοξενεί την πρώτη της εκδήλωση, με θέμα την προστασία της μητρότητας και τίτλο " Δούλεψε ή παραιτήσου". Η μητρότητα είναι ένα από τα πάμπολλα ζητήματα που μία γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει στον εργασιακό της χώρο. Πολλές γυναίκες είναι αναγκασμένες να φοβούνται να φανερώσουν ότι θέλουν να κάνουν παιδιά, κρύβοντας, με οποιονδήποτε τρόπο την ερωτική τους ζωή από τον χώρο εργασίας τους, ή ακόμα, να κρύβουν την ίδια την εγκυμοσύνη, τους πρώτους μήνες, με το φόβο της παραίτησης.

Το ζήτημα της μητρότητας και την εργασία με ομιλήτριες τις:
- Θάνια Βέζου, Αναπληρώτρια νηπιαγωγό μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών και νέα μητέρα
- Ελίνα Σαουσοπούλου, Εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό

Εικόνα
projectanaireseis_motherhood_inexarchiagr

Βρείτε όλα τα νέα για την εκδήλωση στο fb κάλεσμα.


//

Δείτε ακόμα: Διεθνής Αμνηστία: 10 βιβλία-προτάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Η αφίσα του Μάρτη των Γυναικών

Εικόνα
projectanaireseis_poster_inexarchiagr

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter